Így készült a Halálos iramban 8.

Lassan összezavarodunk attól, hogy mi ez a Halálos iramban-széria, és ha puskával fenyegetnének, akkor se tudnánk elmondani, miről szóltak az előző epizódok, de ez senkit sem fog zavarni abban, hogy beüljön a szuperlátványosnak ígérkező nyolcadik részre, aminek benéztünk a kulisszái mögé.
10. Mivel James Wan rendezőt iszonyatosan megviselte a hetedik rész forgatása, amit megakasztott Paul Walker váratlan halála, nem érezte magában az energiát egy újabb epizódra, így új rendezőt kellett keresni. Arról is volt szó, hogy maga Vin Diesel ül be a rendezői székbe, de a feladatot végül a Straight Outta Compton direktora, F. Gary Gray kapta, aki már dolgozott együtt Diesellel a Túl mindenen című moziban. 
 
9. Paul Walker azt szerette volna, ha a franchise visszatér a jó öreg illegális utcai versenyzés világához, ezért az új részben ilyesfajta nosztalgiázásnak is tanúi lehetünk. 
 
8. Az alkotók fejében az is megfordult, hogy Walker halála után abbahagyják a sorozatot, ám mivel maga Walker is beszélt néhányszor a nyolcadik részről, úgy gondolták, hogy már csak miatta is meg kell csinálni a filmet. Nem a pénz volt a fő motiváció. Becsszó. Tényleg. Eskü. 
 
7. A Halálos iramban 8. az első nagyszabású hollywoodi filmprodukció, ami Kubában forgathatott. 
 
6. Helen Mirren egy-két interjújában elsütötte, hogy nagy rajongója a Halálos iramban-franchise-nak, erre Vin Diesel elhívta őt szerepelni az új részbe. Nagy szívfájdalmára autós akcióban nem vehetett részt – pedig a többiekkel ellentétben ő tud nem automataváltós kocsit is vezetni –, de talán majd legközelebb. 
 
5. Bármily hihetetlen, a széria csak a nyolcadik részben jutott odáig, hogy női főgonoszt válasszon magának: a hacker Cipherként ez a megtisztelő feladat Charlize Theronnak jutott. 
 
4. Az új részben Jason Statham is visszatér, aki ezúttal a börtönben találkozik Dwayne Johnsonnal. Ahogy az egykor már megtörtént, az alkotók most is a kettejük közti überlátványos bunyót szánják a film egyik csúcspontjának. 
 
3. A másik akciócsúcspontnak az a szcéna ígérkezik, amit Izlandon vettek fel, és amiben hőseink egy tengeralattjáró elől menekülnek a jégen. 
 
2. Egy darabig szó volt arról, hogy a Halálos iramban 7.-ben alkalmazott technológia segítségével az alkotók egy-két jelenet erejéig Paul Walker karakterét is visszahozzák, de végül bölcsen letettek a dologról. 
 
1. Dwayne Johnson nem sokkal a forgatás vége előtt besokallt a társait állandóan megvárakoztató Vin Dieseltől, és egy nyilvános posztban cukorkaseggűnek nevezte filmbéli partnerét. Azóta nem mondhatók puszipajtásoknak. 
2017.04.10
|
(31 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.