Öröklődő szerencse - 3. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Tibor

 

43 éves

 

fotós

Lottózik-e valaki a családban? 
 
Az anyám az Ötöslottón játszott az én születési dátumommal. Ezeket a számokat természetesen megörököltem, minden héten megteszem őket, és olykor más számokat is bejelölök. Az Eurojackpoton is rendszeresen játszom. Azt mondom, hogy muszáj megadnom magamnak az esélyt a nyerésre. A feleségem a Skandináv lottóra esküszik, ő csak azon játszik minden héten. Vagyis bocsánat, kaparós sorsjegyet is rendszeresen vesz. 
 
Nyertél már valamit?  
 
Bizony. Egyszer négyesem volt az Ötöslottón. Igaz, azon a héten sokan eltaláltak négy számot, de az a pénz is nagyon jól jött. Éppen akkor nyertem, amikor nagyon nagy szükségem volt rá. Az Eurojackpoton eddig tízezer forint körül volt a legnagyobb nyereményem, de nemrég kezdtem csak… 
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája? 
 
Nem messze a lakásunktól, az utcán van egy nagyobbacska repedés az aszfalton. Egyszer, amikor arra mentünk a kisebbik lányommal – aki hároméves volt akkor –, ő a kezemet fogva átugrotta a repedést. Azt mondta, azért ugrotta át, hogy biztosan kapjon ebéd után csokit. Azóta, ha együtt megyünk arra, mindig átlépjük azt a repedést. Csak, hogy szerencsénk legyen. 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
Sokat gondolkodtam azon, hogy jó lenne egy olyan üzleti vállalkozásba fogni, aminek a nyereségéből tudnék jótékonykodni. Számtalan olyan terület van, ahol elkél a segítség, és jóleső érzés lenne támogatni rászoruló embereket vagy nemes ügyeket. Beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek, kóbor állatok, környezetvédelem, kultúra és még sorolhatnám… 
Promóció
2017.04.10
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.