Oh... - Jakob Lena Knebl és a MUMOK-gyűjtemény

Bécs, MUMOK, 2017. október 22-ig
Jakob Lena Knebl képzőművész nem szeret előre meghatározott kategóriákban gondolkodni, sem a művészetében, sem az életben. A MUMOK kortárs művészeti gyűjteményében rendezett legutóbbi kiállítása szabad és kreatív válogatás a MUMOK gyűjteményéből, új saját alkotásaival kombinálva.
A művész a válogatással, mint mindig, most is mer különc lenni. A klasszikus modernizmusra és az 1970-es évekre fókuszál, korszakalkotó utópiákkal, társadalmi víziókkal, és szexuális kísérletekkel. 
 
A kiállítás első szintje egy hatalmas installáció, jellegzetes Knebl alkotás, az identitásépítésnek, a vágynak és az érzéki tapasztalatoknak címezve. Maga a művész is megjelenik avatarával egy interaktív digitális installációban, melyben műalkotásoké a főszerep. A látogatók a kiállításon egy narratíva nyomán haladnak, sőt, maguk alakítják a történetet.  
 
A kiállítás második szintje bútor- és designvásárok forgatókönyve alapján épült meg. Itt a MUMOK-gyűjtemény ismertebb darabjai láthatók. Design- és divattárgyak, képzőművészeti interiőrökkel váltakoznak. Az egyértelmű pillanatok megnyugvása után a tárgyak funkciójának és elrendezésének bizonytalanságába gabalyodhatunk bele. 
2017.04.07
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.