Óbuda napja – 2017

Kerületi forgatag
Budapest, május 5 - 6.
Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat május 5-én, Óbuda Napja előestéjén, majd 6-án egész nap.
Május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a III. kerületiek. Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Kassák Múzeumból indul: május 5-én, 17.00 órakor Szemző Tibor „K” metszetek című mozikoncertjét láthatják, hallgathatják a nyitóprogramra érkezők. A jó hangulatot később a Szentlélek téren az Ivan & the Parazol, majd a Quimby együttes koncertje biztosítja.  
Május 6-án, szombaton, több helyszínen folytatódik a rendezvény. 
 
A Fő téren napestig kínálják finomságaikat a kitelepült vendéglátóhelyek, az Esernyős szobroknál kialakított borudvar sok kiváló borvidék borászatával várja a borok szerelmeseit. Lesz kézműves vásár, Circus Mechanicus, Vitéz László Bábjátékautomata és ezernyi más játék és látnivaló. A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet, majd a Langaléta Garabonciások következnek. Délután a The Luckies, Kerekes Band, Esti Kornél, később a Vad Fruttik lépnek színpadra. 
 
A Zichy udvarban civil szervezetekkel ismerkedhetnek, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a felnőttek, a kicsiket pedig ezernyi játék várja.
 
A Kobuci kertben 15.00 órakor kerületi kitüntetéseket vehetnek át a díjazottak, az esti programokat itt Frenk akusztik, majd a Biorobot koncertje zárja. 
 
Békásmegyer ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek. Délután a Braunhaxler Dalkör, a Hosszúlépés óriásbábos felvonulása, az Bergengóc Zenegóc koncertje és a Ritmo 2003 Batucada Band dobos felvonulás szórakoztatja a közönséget. A nap záró koncertjét a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar adja. 
 
Csillaghegy Napja is változatos programokat kínál a látogatóknak: a Csintekerintő, Bognár Szilvi és zenekara gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Csillaghegy tortáját kóstolhatják a vendégek a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A nap záró koncertjét Csillaghegyen Kovács Kati adja. 
 
Színes programokkal csatlakoznak Óbuda Napjához a kerületi múzeumok, kulturális intézmények. A belépés a III. kerületi lakosok részére ezen a napon ingyenes. 
 
A részletes műsort megtalálják a rendezvény műsorfüzetében, az obudanapja.hu oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán. 
2017.04.11
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.