A szelfitől az önkifejezésig

Saatchi London, 2017. május 30-ig
A Saatchi Galéria és a Huawei nemzetközi felhívást tette közzé művészeknek, fotósoknak és érdeklődőknek szerte a világon, hogy mutassák meg, küldjék be legkreatívabb szelfijeiket, melyek kiállításra kerülhetnek a Saatchi Galériában a #SaatchiSelfie verseny részeként.
Ez a nemzetközi verseny esélyt kínált arra, hogy megmutassa és kiaknázza a szelfizésnek, ennek a kulturális világjelenségnek a kreatív lehetőségeit, és a munkákon keresztül bemutassa, hogy mit jelent a szelfi ma.
 
A versenyre fotóval lehetett jelentkezni, és előnyben részesítették a kreatív, innovatív megoldásokat, melyek a szelfi izgalmas, új irányait mutatják meg.  
 
A díjakról neves művészekből és kreatív személyiségekből álló zsűri döntött. Tíz döntős megnyerte a Huawei legújabb okostelefonját, az abszolút győztes Dawn Woolley (lásd fenti kép) pedig nagy értékű fotós ajándékokat vehetett át a megnyitón.  
 
A verseny egybeesett a Saatchi és a Huawei új kiállításával: „A szelfitől az önkifejezésig”. Ez a világ első, ilyen jellegű kiállítása, amely bemutatja a szelfi történetét, Velazqueztől napjainkig, és míg ünnepli a kifejezési forma kreatív potenciálját, jelzi annak haszontalanságát is. Számos befolyásos, nemzetközi művész küldte be a munkáját, melyekre megvan az esély, hogy gyorsan digitális korunk ikonjaivá váljanak. Önportrék a gyönyörűtől a fenségesig, az őrülttől, a rosszig és egyenesen veszélyesig. 
2017.04.11
|
(5 kép)


Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.