Hate Radio

Budapest, Trafó, április 22. 20:00
A Milo Rau 2007-ben alapított, nevével is sokat eláruló színháza, a The International Institute for Political Murder (IIPM) előadása a Trafóban!
 
 
 
„Milo Rau rendező, mint minden nagy színházcsináló, nem állít és nem jelent ki, csupán megmutat, a többit ránk bízza. A (re)konstruált rádióadás végén a fehér redőnyök leereszkednek, a beszélő fejek visszatérnek, hogy (kissé túlságosan is) kerekre formálják a történetet, mi pedig biztonságban érezhetjük magunkat: a szörnyetegek ott maradtak a konténerbe zárva. Vagy már rég itt járnak közöttünk?” (Jászay Tamás) 
 
Hate Radio
Hate Radio

 
Ha valami meg tudta volna a ruandai népirtást akadályozni, állította Philip Gourevitch amerikai újságíró, azaz RTLM rádióállomás lehetett volna. De a csatorna elképesztő cinizmussal hónapokon át készült a vérontásra: popzenei számokból, sporttudósításokból, politikai kommünikékből és gyűlöletkeltő betelefonálásokból állt a műsor. A Hate Radio dokumentumok és túlélők beszámolói alapján rekonstruálja az RTLM adásait. 
Milo Rau sok éve az egyik legizgalmasabb, legjobb fiatal német rendező, idén lesz negyvenéves. Az általa és alkotótársai által alapított International Institute for Political Murder dokumentarista formában dolgozza fel a világ legdrámaibb, sokszor legellentmondásosabb politikai, társadalmi eseményeit. A világhírt a ruandai népirtást feldolgozó Hate Radio produkció hozta meg számukra.
 
Az előadást francia és ruandai nyelven játsszák, magyar és angol felirattal.
2017.04.11
|


Ahol a héten érdemes...
Varsó, Varsói Néprajzi Múzeum, május 19. - augusztus 31.
 
Budapest, június 22 - 28.
 
Budapest, Bécs, június 28. - július 4.
 
Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, március 4. - június 30.
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.