Hate Radio

Budapest, Trafó, 2017. április 22. 20:00
A Milo Rau 2007-ben alapított, nevével is sokat eláruló színháza, a The International Institute for Political Murder (IIPM) előadása a Trafóban!
 
 
 
„Milo Rau rendező, mint minden nagy színházcsináló, nem állít és nem jelent ki, csupán megmutat, a többit ránk bízza. A (re)konstruált rádióadás végén a fehér redőnyök leereszkednek, a beszélő fejek visszatérnek, hogy (kissé túlságosan is) kerekre formálják a történetet, mi pedig biztonságban érezhetjük magunkat: a szörnyetegek ott maradtak a konténerbe zárva. Vagy már rég itt járnak közöttünk?” (Jászay Tamás) 
 
Hate Radio
Hate Radio

 
Ha valami meg tudta volna a ruandai népirtást akadályozni, állította Philip Gourevitch amerikai újságíró, azaz RTLM rádióállomás lehetett volna. De a csatorna elképesztő cinizmussal hónapokon át készült a vérontásra: popzenei számokból, sporttudósításokból, politikai kommünikékből és gyűlöletkeltő betelefonálásokból állt a műsor. A Hate Radio dokumentumok és túlélők beszámolói alapján rekonstruálja az RTLM adásait. 
Milo Rau sok éve az egyik legizgalmasabb, legjobb fiatal német rendező, idén lesz negyvenéves. Az általa és alkotótársai által alapított International Institute for Political Murder dokumentarista formában dolgozza fel a világ legdrámaibb, sokszor legellentmondásosabb politikai, társadalmi eseményeit. A világhírt a ruandai népirtást feldolgozó Hate Radio produkció hozta meg számukra.
 
Az előadást francia és ruandai nyelven játsszák, magyar és angol felirattal.
2017.04.11
|


Ki vagyok én? Én mondom meg!
Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, február 26. - március 12.

Farsangi népszokások.
Budapest, KULTI - Kelenvölgyi KH, február 23. - március 21.

Nieder Iván kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, február 23. - március 25.

Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
 
február 15 - 21.
 
Budapest, Thália Színház, február 20. 19:30
 
Játék
Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik március 2. és 4. között a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumba (volt Jégpalota) látogatnak, itt kerül ugyanis megrendezésre a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó verseny.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.