Öröklődő szerencse - 4. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Nóra

 

35 éves

 

szerkesztő

Lottózik-e valaki a családban? 
 
Az apám minden héten lottózik. Az anyám ritkán játszik, én pedig akkor, ha nagy nyeremény van kilátásban. A családunkban a húgomék a nagy játékosok, ők nem csak lottóznak, totóznak is. A férje fociedző, úgyhogy otthon vannak a témában. A húgom elég gyakran vesz kaparós sorsjegyet is. 
 
Édesapád milyen számokkal játszik? 
 
Ő az anyukája számait örökölte meg. A nagymamám minden héten két szelvénnyel játszott, az egyiken állandó számokkal – azokat viszi tovább az apám –, a másikon pedig olyanokkal, amik azon a héten valamiért fontosak voltak neki vagy csak úgy eszébe jutottak. Emlékszem, mindig az asztalon, a terítő alatt tartotta a szelvényeket. Biciklivel járt a lottózóba, és dolgozni is azzal ment, egy Duna-parti halászcsárdában volt szakács. Istenien sütött-főzött, mindenkit ismert a környéken. Az étterem dolgozóival is lottóztak egyébként, pincérek, szakácsok összeálltak, és közös szelvénnyel játszottak. Nem tudom, volt-e nagyobb nyereményük. 
 
És a családban volt nyeremény? 
 
Apámnak volt egyszer egy négyese, sajnos éppen egy olyan héten, amikor sok négytalálatos volt. A két és a három találat rendszeres nálunk. 
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája? 
 
Saját nincs igazán, anyukám szokott minket mindig figyelmeztetni, amikor például kiborul a só, hogy veszekedés lesz, vagy ha viszket a tenyerünk, hogy bosszúsak leszünk. Egyszer eltörtem egy tükröt, akkor mondta, hogy ez azt jelenti, hét évig nem megyek férjhez. Mivel 14 éves voltam, nem borultam ki olyan nagyon. 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
Annyi pénzt lenne jó nyerni, amennyiből tudnék nyitni egy éttermet, és akkor csak azzal foglalkoznék. Imádok főzni. 
Promóció
2017.04.13
|


Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.