Öröklődő szerencse - 5. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Orsi

 

32 éves

 

újságíró

Lottózik-e valaki a családban? 
 
A barátom anyja rendszeresen játszik az összes lottón és az Eurojackpoton is. A születésnapokra, karácsonyra mindig kapunk tőle az ajándékok mellé kaparós sorsjegyet. Azt mondja, Fortuna csak úgy tud bejönni, ha kinyitjuk neki az ajtót. Az én szüleim ritkábban játszanak, de az apám időnként megkérdezi: „Mennyi van bent az ötösön?” Ha sok a nyeremény, akkor elmegy a lottózóba, és persze mindig azzal jön vissza, hogy „Ha már ott voltam, mást is megjátszottam.” 
 
Milyen számokkal játszanak? 
 
Az apám az ihletben hisz, miközben a lottózóban töltögeti a szelvényeket, becsukja a szemét, és próbálja „meglátni” a számokat. Aztán persze mindig megkapja az anyámtól, hogy legközelebb talán vegyen fel szemüveget. Merthogy öttalálatosa még nem volt…  
 
Más nyeremények azért voltak?  
 
Időnként van kettese, sőt egyszer hármasa is volt. A barátom anyukája viszont a nagy számok törvénye alapján rendszeresen nyer valamelyik játékon. A főnyereményt még nem ütötte meg, de szerinte, ami késik, nem múlik. 
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája?
 
Amikor általános iskolás voltam, villamossal mentem suliba. Az utcában, ahol a villamos járt, volt egy furcsa, bordó ház, kis tornyocskákkal. Az volt a babonám, hogy ha nem nézek rá, akkor nem felelek aznap. Sokkal később derült ki, hogy a bátyám is pont ugyanezt a házat pécézte ki, csak neki a tornyokat kellett villámgyorsan megszámolni a villamosból, hogy ne feleljen. 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
Imádok hajózni, de az költséges mulatság. Jó lenne végigjárni a világ kikötőit egy saját jachttal vagy nyaranta hajókázni a Földközi-tengeren. De egy kisebb vitorlással is megelégednék a Balatonon. 
 
Promóció
2017.04.17
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.