Kedvenc helyek

Kerekes Band: Back to Følk (Music from Følkland)

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ folk / psychedelic / rock ] A Folklore Man után Fehér Zsomborék ismét kalandra hívnak: Magna Hungáriától délre terel pásztorfurulyájával a zenekarvezető, közben szikáran peng a csángó koboz és a mezőségi brácsa.

Linkek

Egy elveszett törzsről szól a kellő öniróniával íródott konceptlemez: a fizikai formátum artworkje minden részletében – térkép, fotók, leírások – zseniális. Az ötödik korong az egri betyárok becsületére válik: a Hej, Dunáról-szerű nyitó Back To Folk máris elsodor, a Kerekes-hangzást a szívünkre szorítjuk, mint régi barátot.
 

 
Pszichedelikus, transzba ejtő nomád sztyeppei vágta vár ránk, hol nagyterpeszes hardrockos zúzással, hol hullámzó sörényes folyamatzenével. A rafinált ritmusok közé szépen illeszkedik a rövid, epikus Folkloreman indulója, melyet Rohan lovasnépe is megirigyelhetne, a Szilajban pedig Koppány vére és Woodstock zeng együtt. A Hunor Khan olyan messzire jut el, hogy már-már a Nagy Fal adja a másikat. A Flower Páva jelzi, hogy egy igazi power bandről van szó: a Mr Hungary dalpárja még a Korai Örömmel is rokonságot mutat. A csúcs a diszkókorszakra kikacsintó Sárkányfű: bárcsak sosem érne véget ez az utazás! De aztán a 12., szintén instrumentális nótával szedik is a Sátorfát – azt csak sejthetjük, merre tovább. De az biztos, hogy van még a tarsolyukban lemezötlet.
 
Kiadó: Hangvető Kft.
 
Air
2017.04.13
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.