Kedvenc helyek

BTF: The Gurdjieff Ensemble (ARM)

Budapest, BMC - Budapest Music Center, április 23. 19:30
Egy olyan zenekarban, ahol mind a tíz hangszeres neve „yan”-ra végződik, fel sem merül, hogy megkérdőjelezzük az etnikai hitelességet. Az örmény különítmény egy misztikus tanító nevét vette fel művészeti vezetőjük, Levon Eskenian javaslatára.
A kerengő dervisek ihlették meg az örmény-görög filozófust, G. I. Gurdijeffet, aki koncentrációt elősegítő szent táncával szerzett komolyabb hírnevet jó száz éve. A mozgásformákhoz zongorazenét is komponált, melyet Thomas de Hartmannal jegyzett; ezt szeretnék eredeti örmény és közép-ázsiai hangszerekkel Eskenianék életben tartani. A 2012-es debütáló albumot a bevállalós ECM kiadó hozta ki, és jól döntött: a lemez ugyanis Edison-díjat érdemelt. A fesztiválokat járó zenekar 2015-ben összeállított egy olyan műsort is, amelyet Komitas Vardapet népzenekutató pap ihletett. 
 
Jegyár: 3000 Ft 
Air
2017.04.13
|


Játék
A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.