Budapest100

Nyitott házak a Duna-parton
Budapest, 2017. április 22 - 23.
A Budapest100, a nyitott házak hétvégéjének idei témája a rakpart. A Duna két partján ötvennégy megnyitó épület és huszonnyolc kísérőprogram, közöttük séták, lakástúrák, háztörténeti séták és kiállítások, koncertek, sőt közösségi kertszépítés is várja az érdeklődőket.
Az idei Budapest100 egyik érdekessége az, hogy a 18. századtól napjainkig, a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látogatni valók között. A Budapest100 a rakpartok házaiban a speciális helyszín páratlan előnyeit és kétségtelen hátrányait is bemutatja, miközben hagyományainak megfelelően közkinccsé teszi az itt élők és a középületekben dolgozók történeteit. A rakparton régi és új lakóházakba, intézményekbe léphetnek be az érdeklődők, templomokat, köztéri alkotásokat nézhetnek meg és művészekkel, építészekkel, írókkal, költőkkel, zenészekkel, kutatókkal, egyházi emberekkel is találkozhatnak. 
A Budapest100 hétvégéje idején minden szabadon és ingyen látogatható. 
 
A Budapest100 nyitó eseménye április 19-én 19 órától kezdődik a Corvinus C épületben.  
Az est a Pecha Kucha Night vol.54. Budapest Special Edition lesz, amelynek előadói a Budapest100 idei helyszínére és témájára a Rakpartra fókuszálnak. A világörökségi terület Budapest szerves része, turisták és helyi lakosok tízezreit vonzza minden évben. Mit tudhatunk meg róla, amit eddig még nem? Mi történt vele eddig és mi lehet a jövője? Hogyan szerveződik a téma köré az önkéntesekkel és civilekkel dolgozó Budapest100? Ezekre a kérdésekre keresik a választ pörgős vetített képes prezentációikban építész, urbanista, történész és civil előadók. 
 
Idén is lehetőség nyílik a Budapest100 támogatására! 
A programsorozat létrejöttét támogató adományért cserébe a szervezők egy hajóútra invitálják rajongóikat. Április 22-én 11 órától a Táncsics hajóra, ahol Kolundzsija Gábor tart vetített képes előadást A rakodópart kövei címmel, amelyben bemutatja a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját.
További információ és adományozás:
http://budapest100.bigcartel.com/product/hajokirandulas 
 
Programfüzet terjesztési pontok:  
Blinken OSA Archívum V. Arany János u. 32.  
FUGA Budapesti Építészeti Központ V. Petőfi Sándor u. 5. 
KÉK XI. Bartók Béla út 10-12.  
Tourinform V. Sütő utca 2. 
2017.04.18
|


Játék
Harmincnégy éve virul ez a New Jersey-i banda, és eddig még sosem jártak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.