A két legnagyobb német művészeti esemény hamarosan egybeolvad

Az abc - art berlin contemporary nyilatkozatot adott ki, melyben megerősítette, hogy folyamatban vannak azok a tárgyalások, amelyek értelmében az Art Cologne anyavállalata, a Koelnmesse hamarosan felvásárolja őket, számolt be a német Art Magazine.
A tárgyalások eredményeként az új esemény valószínűleg Art Berlin néven fut majd, és az abc szokásos évi idejében kerül megrendezésre, szeptember 14-17 között. Az Art Cologne-t rendező Daniel Hug és az abc és a Berlini Galéria Hétvége igazgatója, Maike Cruse közösen felügyelik majd az Art Berlint a kezdeti időszakban.  
 
Az esemény szimbolikusan összehozza a két várost, amelyek az elmúlt 25 évben a német művészeti élet fejlődésében gyakran rivalizáltak egymással. Miután leomlott a berlini fal, Kölnt a Rajna-térség gazdagsága és a Benelux államok közelsége sokkal jövedelmezőbb piaccá tette. De a berlini alacsony lakbérek és az új lehetőségek mégis tömegével vonzották a művészeket, és egymás után nyíltak a galériák, amelyek arra voltak hivatottak, hogy képviseljék az ideáramló művészeket. Az Art Berlin bizonyos szempontból ennek a versengésnek lett az eredménye; Hug és Cruse akkor döntöttek az összeolvadás mellett, amikor egy időpontbeli ütközést próbáltak megoldani. 
 
Az Art Cologne és a Berlini Galéria hétvége két eseménye ebben az évben ugyanazon a héten zajlik (az Art Cologne április 25-én nyit, a Galéria hétvége pedig 27-én), az összeolvadás pedig röviddel az ART Düsseldorf megszerzése után történik. Az MCH Group ugyanis nemrég jelentette be az Art Düsseldorf átvételét is, melynek értelmében Köln alapítóinak szervezésében még egy új vásár indul, az art.fair. 
 
(Art Magazine) 
 
 
2017.04.19
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.