Programok hétvégére

2017. április 20-23.
Bár az április időjárás most épp nem túl kegyes hozzánk, mindenképpen érdemes hétvégén nyakunkba venni a várost, mert hihetetlen gazdag programkínálatból válogathatunk: Budapest Art Week, Nemzetközi Könyvfesztivál, Lengyel Filmtavasz, MITEM, I Bike Budapest, Országos Táncháztalálkozó, Budapest100... és ez még nem minden!
Budapest Art Week 
Budapest és környéke  
április 20–23-án  
www.bpartweek.hu  
 
A Budapest Art Week egy hatnapos rendezvény, melynek keretében több mint 60 helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben) 70 kiállítás és hozzá kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, performansz, múzeumpedagógia) látogatható – mindez egy belépővel.  
 
III. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál 
Millenáris  
április 20–23-án  
www.bbbfesztival.hu 
 
Az esemény célja, hogy jó hangulatban, kellemes környezetben hódoljunk a streetfood ételek és italok három klasszikusának: az ízletes barbecue-nak, a legjobb hamburgereknek és a különleges, kézműves söröknek! E három összetevő tökéletes harmóniája adja meg a hamisítatlan streetfood fesztivál életérzést. Hagyományteremtő vicces streetfood induló- és dalíró verseny, gasztro előadók, vetélkedők, játékok és látványos társrendezvények várják az érdeklődőket, baráti társaságokat, családosokat egyaránt.  
 
24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Millenáris
április 20–23-án  
www.konyvfesztival.com  
 
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselőinek részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket. 
 
23. Lengyel Filmtavasz 
Művész mozi  
április 20–26-án 
www.muveszmozi.hu  
 
A lengyel filmművészeknek köszönhetően idén is különösen gazdag programmal, és a közelmúlt legjobb, legsikeresebb filmjeivel várják a közönséget.  
 
MITEM – Madách Nemzetközi Színházi Találkozó 2017 
Nemzeti Színház  
www.mitem.hu  
 
21-én 10h Színész/ Alkotó – Műhelymunka Thomas Richardsszal 
 
A műhelyfoglalkozás a résztvevők alkotóképességének kibontását célozza. A gyakorlatok a pontosság és szervesség, hagyomány és egyéni munka, valamint a cselekvés, mozgás, ritmus, ének és élőhang közötti összefüggéseket tárják fel.  
 
21-én 17h Nyomok a hóban – Előadásszerű műhelybemutató Roberta Carrerivel  
 
A Nyomok a hóban című munkademonstrációban maga a technika a főszereplő, a színész párbeszédet folytat azokkal a titkokkal, melyek megelőzik és végigkísérik egy karakter felépítését és egy előadás megalkotását.  
 
24-én 14h Dosztojevszkij-művek a színpadon
  
Filmvetítés – Raszkolnyikov találkozása a krokodillal című dokumentumfilm vetítése, magyar és orosz nyelvű feliratozással – és beszélgetés.
 
I Bike Budapest Felvonulás
április 22-én 15.30h
www.kerekparosklub.hu   
 
Jöhet a nagyi, az újszülött, a szerelmed és a barátaid is. Az I Bike Budapest mindenkié, aki bringázik, vagy bringázni szeretne, hangulata egy városi fesztiválé. Gyülekező a Szabadság téren, bringaemelés körülbelül. 18.30-kor a Városligetben, a Királydombon, amikor mindenki beért. Az útvonalat bárhol levághatod, csatlakozhatsz és ki is szállhatsz menet közben. A felvonulás lezárt útvonalon halad.  
Ingyenes! 
 
BTF: Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 
Papp László Bp Sportaréna
április 22–23-án 
www.tanchaztalalkozo.hu  
 
Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre. A Táncháztalálkozó egyik nagy vonzerejét a Népművészeti Kirakodóvásár jelenti, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes bemutatója. A programot mindkét napon hangszer- és fotókiállítások, könyvbemutatók, valamint filmvetítések gazdagítják.  
 
Budapest100: Rakpart – Nyitott házak a Duna-parton
Pesti és budai rakpart 
április 22–23-án 
www.budapest100.hu 
 
A Budapest100 idén a Rakpartot mutatja be. Az épületek a 18. századtól napjainkig, koruktól függetlenül vesznek részt a programban. A Duna két partján ötvennégy megnyitó épület és huszonnyolc kísérőprogram, közöttük séták, különleges rendezvények várják az érdeklődőket. Az önkéntesek és lakók által közösen szervezett programok böngészése mellett a látogatható házak oldalain a kutatók által gyűjtött történetek is elolvashatók. Ingyenes!  
 
Hungarian Open 2017. 
Nemzeti Edzés Központ  
április 22–30-án 
www.hungarianopen.org 
 
Lucas Pouille, Ivo Karlovic, Fernando Verdasco, Viktor Troicki, Alexandr Dolgopolov, Borna Coric, Federico Delbonis, Robin Haase, Paolo Lorenzi, Gilles Simon és Jiri Vesely garanciát jelent arra, hogy április 22-30 között világszínvonalú teniszt láthatnak az érdeklődők.  
2017.04.19
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.