Öröklődő szerencse - 6. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Gábor

 

31 éves

 

újságíró

Lottózik-e valaki a családban? 
 
A szüleim együtt játszanak, minden héten közösen találják ki a számokat. Ez pénteken vagy szombaton egy kis rituálé náluk. „Gyere, András, lottózzunk”, mondja mindig az anyám, majd leülnek, és van, hogy hosszasan tanakodnak, máskor csak ráböknek a szelvényen a számokra. 
 
Nyertek már valamit?  
 
Gyakran van kettesük, és egy háromtalálatosról is tudok. Apám mesélte, hogy a nagyapám mindig állandó számokkal játszott – a szerencseszámaival –, de aztán abbahagyta, mert azt mondta, nincs értelme, úgysem nyer soha. Aztán három hét múlva négy számát kihúzták.  
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája? 
 
Én nem nagyon követem ezeket. A nagyanyám, az anyám és a két nővérem szoktak ilyesmikről beszélni, mi hoz szerencsét, mi szerencsétlenséget, mi mit jelent. Azt nem tudom, hogy ez babona-e, de gyerekkoromban, amikor a húslevesből nem akartuk megenni a répát, mindig azt mondta a nagymama, hogy együk csak meg, mert attól fogunk szépen fütyülni. És ha bandzsítottunk, akkor vigyázzunk, mert úgy maradunk. Persze ezeken mindig nevettünk. Aztán pont a múlt héten hallottam a családi ebéden, hogy az egyik nővérem azt mondja a kisfiának, egye meg a répát, mert soha nem tanul meg fütyülni… 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
Jó lenne annyit nyerni, amennyiből a családban mindenkinek tudnék eleget adni. Nekem csak egy kicsit nagyobb lakásra lenne szükségem, és ha nem nyernék olyan sokat, amit érdemes befektetni, akkor elutaznék a barátnőmmel. Szívesen körülnéznék a nagyvilágban. 
Promóció
2017.04.20
|


Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.