„Ő egy olyan apa, aki lelépett, és soha nem tért vissza” - Kurt Russell

Hollywood akcióveteránja még sosem szerepelt szuperhősös filmben, így éppen itt volt az ideje, ráadásul A galaxis őrzőit mindennek mondanánk, csak hagyományos szuperhősös mozinak nem. Kurt Russell elmagyarázta, miért nem tudott nemet mondani James Gunn felkérésére.
Miért akartál csatlakozni A galaxis őrzői vol. 2 csapatához? 
 
A forgatókönyv elolvasása után megnéztem az első filmet. Emlékszem, hogy az első hat-hét percben Chris Pratt egyedül kóvályog, aztán beindul a zene és elrúgja azt az űrpatkányt. Azonnal rajongóvá váltam. Szerettem a hangulatát, és bírtam Chris karakterét. Bizonyos szempontból emlékeztetett olyan filmekre és olyan karakterekre, amikhez nekem is közöm volt korábban. Újra elolvastam a szkriptet, és már értettem, mit akarnak tőlem. Azt gondoltam, ez egy izgalmas munka lesz, James Gunn pedig egy érdekes fickó. Chris Prattről pedig a lányom, Kate Hudson mesélt, aki már dolgozott vele korábban, és azt mondta róla, hogy nagyszerű fickó. Szerettem a benne felvázolt apa-fiú kapcsolatot, mert ha a filmet majd 20, 30 vagy 40 év múlva nézi meg valaki, az akkor is érdekes marad. Persze a karakterem nem szimplán egy apafigura. Ő egy olyan apa, aki lelépett, és soha nem tért vissza, ezért Peter Quill felépített magában egy képet arról, ki is lehet az édesapja. Aztán amikor találkozik vele, akkor bizonyos szempontból bejönnek az elképzelései, más szempontból meg nagyon nem. 
 
Milyen fickóként írnád le Egót? 
 
Az egyik dolog, amit szeretek a sci-fikben és a Marvel univerzumában, hogy nagy, sokakat érintő kérdéseket tesz fel. Vannak más fajok, akikkel felvesszük a kapcsolatot a jövőben? Vagy már találkoztunk velük korábban? Ezek a kérdések egy másik műfajban könnyen tűnhetnek nevetségesnek, de egy sci-fiben nagyon is helyénvalók. Ezekhez a kérdésekhez ebben a filmben egy apa-fiú kapcsolaton keresztül vezet az út. Miután Peter Quill apja lelépett, a srác csak találgatott arról, milyen lehet az örege. Persze az anyja is mesélt neki dolgokat, és másoktól is hallott felőle ezt-azt, ráadásul egy pótapja is lett Yondu személyében, aki elég borzalmas figura. Amikor a második részben lehetősége nyílik találkozni az apjával, Peter nagyon izgatott lesz. Aztán kiderül, hogy Ego is nagyon régóta keresi már a fiát, amire nagyon is jó indoka van. Ő valójában egy égi jelenség, aki a fia nélkül képtelen megtenni bizonyos dolgokat. 
 
Milyen volt dolgozni a karaktereitek közti dinamikán Chris Pratt-tel? 
 
Rengeteget kaptam Christől, talán még többet is, mint ő tőlem, de azért remélem, hogy a sztorik, amiket meséltem neki, azért őt is szórakoztatták. Színészként máig meglep, hogy ha vetted a fáradtságot és megtanultad a szövegedet, akkor a határ a csillagos ég. Ugyanazokat a szavakat millióféleképpen lehet elmondani, és erre a Chrisszel való közös játék a bizonyíték. Chris olyan színész, aki inspirálja a színésztársait arra, hogy minél több dolgot megpróbáljanak. 
 
James Gunnt milyen rendezőként írnád le? 
 
Szeretek olyan rendezőkkel dolgozni, akik egyben írói is a filmnek, hiszen náluk senki sem érti jobban az adott világot. James Gunn pont ilyen fickó. Mindent tud a saját filmes univerzumáról, bármit kérdezhetsz tőle. Te is hozzáadhatsz ehhez a világhoz, kitalálhatsz valamit, James pedig a világ atyjaként tudja, milyen ötleted illeszkedhet jól az ő filmes birodalmába.  
 
Milyen volt ismét Sylvester Stallonéval dolgozni a Tango és Cash után? 
 
Közös jelenetünk nem volt, de azért összefutottunk a forgatáson egy jó beszélgetésre. Bár nem sokat dolgozott a stábbal, de imádta minden pillanatát. 
 
Tulu/Fórum Hungary
2017.04.30
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
22:55
22:55
A hírnök 2: A vég kezdete
amerikai horror, 2009
23:10
Piszkos lappal
amerikai akció, krimi, 2008
23:10
Disturbia
amerikai thriller, 2007
23:25
A sas
amerikai-angol-magyar kalandfilm, 2011
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.