Így készült A galaxis őrzői vol. 2

A nyári moziszezon már május elején kezdetét veszi A galaxis őrzői vol. 2 premierjével. A Marvel eseményfilmjének kulisszái mögött rengeteg izgalmas információra bukkantunk.
10. A galaxis őrzői első része máig a Marvel legkockázatosabb projektjének számít, a filmet látva a stúdiónál mégis annyira bíztak a sikerében, hogy már egy héttel az első epizód premierje előtt bejelentették a folytatást a San Diegó-i Comic Conon 2014-ben. 
 
9. James Gunn rendező és a Marvel filmes atyaúristenének számító Kevin Feige közös terve volt, hogy a folytatásba meghívják szerepelni David Bowie-t, ám az énekes/színész tavaly januári tragikus halála felülírta ezt. 
 
8. A folytatást elsősorban egy szokatlan apa-fiú kapcsolatra hegyezték ki, ugyanis előkerül Peter Quill édesapja, Ego is (Kurt Russell alakításában – lásd interjúnkat). Chris Pratt elmondta, hogy a forgatókönyv és a forgatás egyfajta terápiás jelleggel segített neki feldolgozni az édesapja halálát. 
 
7. Ego szerepe kissé problémás volt, ugyanis a karakter jogait a Marvel eladta a Fox stúdiónak a Fantasztikus négyes jogaival együtt. James Gunn rendező azzal a feltétellel kaphatta meg a figurát, ha cserébe a Marvel engedi, hogy megváltoztassák Negaszonikus Tinédzser Torpedó karakterét képregénybeli változathoz képest a Deadpool filmben. 
 
6. Karen Gillan is visszatér a kopasz gonosz, Nebula szerepében, csakhogy míg az első részben a színésznőnek a szerep kedvéért teljesen kopaszra kellett borotválnia a fejét, a folytatásban ezen a tortúrán már nem kellett átesnie, ugyanis megoldották, hogy valahogy eltakarják a haját. 
 
5. Groot, az élő fatörzs ezúttal Baby Grootként szerepel a filmben. A mély hangú Vin Diesel az első részben ideális választásnak tűnt ahhoz, hogy a karakter egyetlen mondatát („Én vagyok Groot”) mondogassa, csakhogy most ezt teljesen más hangszínben kellett tálalnia, és az új hanghoz új mozgást is kellett tálalnia, ugyanis egy pici lény másképp mozog, mint egy óriási fatörzs. (igen, Diesel előjátszotta Baby Groot összes jelenetét, és nemcsak a hangját rögzítették) 
 
4. A kellékeseknél dolgozó Russell Bobbitt a valóságban is megcsinálta Baby Groot 1:1-es méretű verzióját, ami elsősorban az operatőr használt, hogy beállítsa rajta a világítást, de voltak olyan pillanatok, amikor a színészek elé is kitették a bábot, hogy vele együtt játsszanak.  
 
3. A forgatás egyik legnagyobb maceráját Peter Quill Sony walkmanje jelentette. Ugyanolyan fülhallgatót akartak szerezni hozzá, mint amit az első részben használtak, csakhogy kizárólag törött változatokat találtak belőle. Még a Sonyt is megkeresték, hogy van-e még nekik ilyen raktáron, de nem volt, így hat törött fülhallgatóból szereltek össze valahogy egy sértetlennek tűnő változatot. 
 
2. A Marvelnél már bejelentették A galaxis őrzői 3. részét is, amit szintén James Gunn rendez majd, legközelebb mégsem egy saját filmben, hanem a Bosszúállók oldalán láthatjuk majd őket 2018-ban az Avengers: Infinity Warban. 
 
1. Érdemes lesz végig ott időzni a moziszékben a stáblista alatt, ugyanis James Gunn öt (!) darab plusz jelenetet pakolt a végefőcímbe. 
 
 
2017.04.30
|


Film premierek

Ultra

francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 83 perc, 2017

Kingsman: Az Aranykör

amerikai-angol akcióvígjáték, 141 perc, 2017

Isten hozott Németországban

német vígjáték, 116 perc, 2016

Hetedik alabárdos

magyar vígjáték, 90 perc, 2017

A LEGO Ninjago film

amerikai-dán animációs film, 106 perc, 2017

47 méter mélyen

amerikai-angol-dominikai horror, 89 perc, 2017

Viktória királynő és Abdul

amerikai-angol életrajzi dráma, 106 perc, 2017

A kairói eset

dán-francia-német-svéd krimi, 106 perc, 2017
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.