Felelős Állattartás Napja

Budapest, REX Állatsziget, 2017. május 6. 10:00
Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány országos szintű összefogást kezdeményez azzal, hogy május 6-án megalapítja a Felelős Állattartás Napját. A neves esemény alkalmából egész napos ingyenes rendezvény, valamint egy látványos rekordkísérlet várja mindazokat, akik szeretnének nyomot hagyni az állatvédelem történelmében.
A Rex Kutyaotthon Alapítvány egy rekordkísérlettel szeretné összefogásra sarkallni az embereket az állatok védelmében. Május 6-án megalapítják a Felelős Állattartás Napját, amelyet egy egész napos rendezvénnyel ünnepelnek meg az újpesti Rex Állatszigeten. Az eseményen ingyenes szórakoztató- és oktatóprogramok várják az érdeklődőket, akik többek között megismerkedhetnek az Állatsziget lakóival és a felelős állattartás 7 aranyszabályával is. A kilátogató két- és négylábúak egy teniszpálya hosszúságú óriásvásznon örökíthetik meg kéz- illetve tappancsnyomaikat, jelezve elköteleződésüket a felelős állattartás iránt. 
 
Az „Együtt a felelős állattartásért” rekordkísérlettel, vagyis a kéz és mancsnyomok gyűjtésével a Rex Alapítvány szeretné felhívni arra a figyelmet, hogy - bár egyre több a gondoskodó gazdi - Magyarországon még mindig ijesztően magas a kóbor állatok száma, és mindennapos az állatkínzás. Ráadásul hazánkban a társállatok töredékét ivartalanítják, így évente több százezer olyan kutya és macska születik, amelyek felelős gazda hiányában utcára kerülnek, és értelmetlen szenvedésnek vagy elpusztulásnak vannak kitéve. 
 
Ahhoz, hogy a felelős állattartással kapcsolatos információk a lehető legtöbb emberhez eljuthassanak, az elmúlt néhány hónapban több híresség is a Rex Alapítvány mellé állt. Harcsa Veronika, Horányi Juli, Király Linda, Tompos Kátya, Kocsis Tibor, Nagy Sándor, Magyar Attila és az Animal Cannibals is arra buzdít mindenkit, hogy jöjjön el május hatodikán, a Felelős Állattartás Napjára, és minél több állatbarát tegye le kéznyomát az állatok mellett. Az eseményt számos szemléletformáló program követi majd a Rex Állatszigeten, a Rex Alapítvány hosszútávú célja pedig egy országos feladatot ellátó Állatvédelmi Oktatóközpont létrehozása. 
 
2017.05.02
|


Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.