A Guggenheim Múzeum több mint 200 művészeti kiadványa ingyenesen letölthető

A New York-i Guggenheim Múzeum most több mint 200 könyvet tett hozzáférhetővé a modern művészetről online. Sőt, nemcsak interneten olvashatod, de ingyen le is töltheted őket sokféle formátumban (pl.: PDF vagy ePub) az internetes archívumból.
Több mint fél évtizede digitalizálja a múzeum a kiállítási katalógusokat és a művészeti könyveket, melyeket online terjeszt. Ha tanulmányozni szeretnél egy művészettörténeti kiadványt Picassóról, vagy az expresszionizmusról a háború éveiben, a német intuícióról, esetleg Kandinsky „A spirituális művészet"-ének első angol fordítására lennél kíváncsi, akkor elég, ha felkeresed a Guggenheim online archívumát. 
 
A gyűjteményben olyan fontos kiadványokat találsz, mint Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon és Mark Rothko retrospektív kiállításainak katalógusai. De beleáshatod magad a 20. századi kínai művészet, vagy akár az ősi perui kézművességek rejtelmeibe. 
 
Ha a Guggenheim Múzeumba készülsz, érdemes megfontolni, hogy begyűjtsd a Guggenheim Gyűjteményt, és egy gyorstalpalón előre tanulmányozd a szobrászati és a grafikai mesterműveket Picassótól Pollockig. Bármi legyen is az érdeklődésed, letöltheted a teljes múzeumi gyűjteményt is az archívumból. Jó tudni, hogy a Guggenheim nem az egyetlen New York-i intézmény, amely digitalizált katalógusokat és könyveket bocsátott ki gyűjteményeiről. Nemrégiben a MoMA adta ki 1929 óta megrendezett összes kiállításának anyagát. 
 
2017.05.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.