„Egy velejéig romlott figurát akartam játszani” - Jude Law

Bár Jude Law lehetett volna szupersztár, a sztárszerepek helyett a színészi kihívásokat választotta. Így is Anglia egyik legmenőbb színésze, akit most az Arthur király – A kard legendája főgonoszaként leshetünk meg a mozivásznon.

44 éves.

 

Eddig kétszer jelölték Oscarra.

 

Négygyerekes apuka.

Mit gondolsz, miért van itt az ideje egy új Arthur király-filmnek? 
 
Mert nagyon időszerű. A zsarnokság, a fasizmus és a megosztottság nagyon forró témák manapság. Ezenfelül a nagyszabású akciófilmek nagyon népszerűek mostanában, ráadásul a filmünk sok szempontból a szuperhősös filmekre is emlékeztet. Az Excalibur természetfeletti erővel ruházza fel Arthurt. 
 
Felkészülésként olvastál könyveket vagy megnéztél korábbi filmeket az Arthur-legendáról? 
 
Igen, de nem felkészülésként. Még régebben történt. Egyszerűen érdekelt az egész, mert ez egy csodálatos történet. T.H. White Arthur-legenda című könyvére és az Excaliburre máig jól emlékszem. Olyan ez a sztori, amihez nagyon sok kultúrkör tud kapcsolódni. A remény arra, hogy a nép kapjon egy igazságos és jó vezetőt, aki felvirágoztatja az országot, mindenhol létezik. Amíg létezik a reménysugár, addig Arthur története népszerű marad. 
 
Hogyan vázolta fel neked Guy Ritchie a saját verzióját? 
 
Guy első vonalbeli filmeket készít sajátos stílussal és energiával. Amikor a Sherlock Holmes-filmeket csináltuk együtt meglepett azzal, hogy milyen szépen emelte be a Sherlock örökséget és a viktoriánus London stílusát a filmbe. Nagyon együttműködő rendező, akivel szórakoztatóan telt a közös munka. Amikor megkeresett az Arthur király tervével, egyből lenyűgözött, hogyan közelít a legendához, ami az ő változatában teli lesz vérrel, sárral és izzadtsággal, valamint csodásan keveri benne a folklórt a fantasyvel. Guy nem igazán győzködött, egyszerűen csak azt mondta, hogy szeretné, ha én játszanám a sztori főgonoszát. Ezután már csak arról beszélgettünk, hogy Vortigern milyen figura legyen. Egy velejéig romlott figurát akartam játszani. (nevet) Vortigern olyan, mint egy függő. Bármilyen áldozatot képes meghozni a hatalma megtartásáért. Természetesenk, ahogy a legemlékezetesebb filmes ellenfelek, ő sem tekint magára gonoszként, és az általa meggyilkolt embereket járulékos veszteségként kezeli egy nagyobb célért való küzdelemben. 
 
Milyen volt ismét Charlie Hunnammel dolgozni, akivel a Hideghegyben már szerepeltél együtt? 

 
Mindig jó érzés újra találkozni. Ha egy színésztársaddal jól kijössz a forgatáson, az egyfajta köteléket jelent köztetek, ami azután is megmarad, ha hosszú évekre külön utakra sodor benneteket az élet. Az ilyen találkozások emlékeztetnek arra, hogy színészként egy valódi közösség tagjai vagyunk.  
 
Melyik a kedvenc jeleneted a filmből? 
 
Imádtam forgatni Arthur tervezett kivégzését. Gyakorlatilag a teljes színészgárda jelen volt ezernyi statiszta társaságában, rengeteg ló, a díszletek… Az ilyen pillanatokért készít az ember olyan filmeket, mint ez. 
 
A díszletek és a kosztümök mennyiben segítették a játékodat? 
 
A legtöbb jelenetemet a Warner Bros elképesztő díszletei közt forgattam a Leavesden stúdióban. A munkámban fontos részt jelent a figurám kinézetének megalkotása, és a kreatív csapat elképesztő volt. A realista, történelmi környezetbe helyezték bele a fantasyelemeket. Meg akartuk mutatni, hogy Vortigern tisztában van a megjelenése jelentőségével. Amikor a hatalmát és az erejét akarja láttatni, akkor a fekete páncélját veszi fel, de amikor csak úgy elvan magában, akkor selyem- és szőrmecuccokba öltözik. 
 

Tulu/InterCom
2017.05.08
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Filmek a TV-ben
23:45
A külváros mélyén
francia filmdráma, 2012
23:45
Tökéletes másolat
amerikai krimi, 1995
00:00
00:00
Különös kegyetlenséggel
amerikai krimi, 1987
00:25
Az első szexikon
amerikai életrajzi film, 2005
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.