„Egy velejéig romlott figurát akartam játszani” - Jude Law

Bár Jude Law lehetett volna szupersztár, a sztárszerepek helyett a színészi kihívásokat választotta. Így is Anglia egyik legmenőbb színésze, akit most az Arthur király – A kard legendája főgonoszaként leshetünk meg a mozivásznon.

44 éves.

 

Eddig kétszer jelölték Oscarra.

 

Négygyerekes apuka.

Mit gondolsz, miért van itt az ideje egy új Arthur király-filmnek? 
 
Mert nagyon időszerű. A zsarnokság, a fasizmus és a megosztottság nagyon forró témák manapság. Ezenfelül a nagyszabású akciófilmek nagyon népszerűek mostanában, ráadásul a filmünk sok szempontból a szuperhősös filmekre is emlékeztet. Az Excalibur természetfeletti erővel ruházza fel Arthurt. 
 
Felkészülésként olvastál könyveket vagy megnéztél korábbi filmeket az Arthur-legendáról? 
 
Igen, de nem felkészülésként. Még régebben történt. Egyszerűen érdekelt az egész, mert ez egy csodálatos történet. T.H. White Arthur-legenda című könyvére és az Excaliburre máig jól emlékszem. Olyan ez a sztori, amihez nagyon sok kultúrkör tud kapcsolódni. A remény arra, hogy a nép kapjon egy igazságos és jó vezetőt, aki felvirágoztatja az országot, mindenhol létezik. Amíg létezik a reménysugár, addig Arthur története népszerű marad. 
 
Hogyan vázolta fel neked Guy Ritchie a saját verzióját? 
 
Guy első vonalbeli filmeket készít sajátos stílussal és energiával. Amikor a Sherlock Holmes-filmeket csináltuk együtt meglepett azzal, hogy milyen szépen emelte be a Sherlock örökséget és a viktoriánus London stílusát a filmbe. Nagyon együttműködő rendező, akivel szórakoztatóan telt a közös munka. Amikor megkeresett az Arthur király tervével, egyből lenyűgözött, hogyan közelít a legendához, ami az ő változatában teli lesz vérrel, sárral és izzadtsággal, valamint csodásan keveri benne a folklórt a fantasyvel. Guy nem igazán győzködött, egyszerűen csak azt mondta, hogy szeretné, ha én játszanám a sztori főgonoszát. Ezután már csak arról beszélgettünk, hogy Vortigern milyen figura legyen. Egy velejéig romlott figurát akartam játszani. (nevet) Vortigern olyan, mint egy függő. Bármilyen áldozatot képes meghozni a hatalma megtartásáért. Természetesenk, ahogy a legemlékezetesebb filmes ellenfelek, ő sem tekint magára gonoszként, és az általa meggyilkolt embereket járulékos veszteségként kezeli egy nagyobb célért való küzdelemben. 
 
Milyen volt ismét Charlie Hunnammel dolgozni, akivel a Hideghegyben már szerepeltél együtt? 

 
Mindig jó érzés újra találkozni. Ha egy színésztársaddal jól kijössz a forgatáson, az egyfajta köteléket jelent köztetek, ami azután is megmarad, ha hosszú évekre külön utakra sodor benneteket az élet. Az ilyen találkozások emlékeztetnek arra, hogy színészként egy valódi közösség tagjai vagyunk.  
 
Melyik a kedvenc jeleneted a filmből? 
 
Imádtam forgatni Arthur tervezett kivégzését. Gyakorlatilag a teljes színészgárda jelen volt ezernyi statiszta társaságában, rengeteg ló, a díszletek… Az ilyen pillanatokért készít az ember olyan filmeket, mint ez. 
 
A díszletek és a kosztümök mennyiben segítették a játékodat? 
 
A legtöbb jelenetemet a Warner Bros elképesztő díszletei közt forgattam a Leavesden stúdióban. A munkámban fontos részt jelent a figurám kinézetének megalkotása, és a kreatív csapat elképesztő volt. A realista, történelmi környezetbe helyezték bele a fantasyelemeket. Meg akartuk mutatni, hogy Vortigern tisztában van a megjelenése jelentőségével. Amikor a hatalmát és az erejét akarja láttatni, akkor a fekete páncélját veszi fel, de amikor csak úgy elvan magában, akkor selyem- és szőrmecuccokba öltözik. 
 

Tulu/InterCom
2017.05.08
|


Film premierek

Ultra

francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 83 perc, 2017

Kingsman: Az Aranykör

amerikai-angol akcióvígjáték, 141 perc, 2017

Isten hozott Németországban

német vígjáték, 116 perc, 2016

Hetedik alabárdos

magyar vígjáték, 90 perc, 2017

A LEGO Ninjago film

amerikai-dán animációs film, 106 perc, 2017

47 méter mélyen

amerikai-angol-dominikai horror, 89 perc, 2017

Viktória királynő és Abdul

amerikai-angol életrajzi dráma, 106 perc, 2017

A kairói eset

dán-francia-német-svéd krimi, 106 perc, 2017
Játék
Thomas Webb (Callum Turner) jómódú család gyermeke, aki véletlenül megtudja, szülei házassága közel sem olyan idilli, mint képzelte: apja (Pierce Brosnan) egy fiatalabb nővel (Kate Beckinsale) csalja a feleségét.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
18:20
Mindenki megvan
amerikai vígjáték, 2009
18:25
Fanny utazása
francia filmdráma, 2016
18:35
Örökké
belga-francia filmdráma, 2016
18:45
Szupercella
amerikai akciófilm, 2013
18:50
Vágyak szerelmesei
amerikai vígdráma, 2013
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.