22. Múzeumok Majálisa

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. május 20 - 21.
A hétvégén immár 22-dik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben. Ebben az évben több mint száz múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből.
A múzeumok legnagyobb közös ünnepének idei témája a: „Múzeumok a kertben – kertek és múzeumok”. Ezúttal is a kétnapos, ingyenes fesztiválon osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat, a díjátadók mellett pedig kézművesvásár, designsarok, civil negyed, előadások, beszélgetések, felnőtt és gyerekprogramok, koncertek, valamint meglepetés produkciók színesítik a kínálatot. 
 
A Majálison a Magyar Nemzeti Múzeum Élő Múzeum programja izgalmas időutazásra hívja a látogatókat az intézmény most nyílt IGE-IDŐK – A Reformáció 500 éve című kiállítás tereibe. Az eseménysorozat ebben az évben is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, így a MNM szombaton, a Múzeumok Európai Éjszakáján este 10 óráig várja a látogatókat, akik a Majálison többek között a Makámmal, a Vodku zenekarral, a Kerekes Banddel, a Lóci játszik zenekarral, a Nemadomfel együttessel, a Villon-trióval és a Group’n’Swinggel találkozhatnak a Múzeumkertben.  
 
Ingyenes! 
2017.05.08
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.