Writing with Light – Vittorio Storaro fotóművészeti kiállítása

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 11. - június 25.
Háromszor kapta meg a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat – és mindhármat egy évtizeden belül, a nyolcvanas években –, de a díjazott Apokalipszis most, a Vörösök és Az utolsó császár mellett még számos kultikus film képi világát köszönhetjük neki.
Az olasz Vittorio Storaro olyan rendezőlegendákkal dolgozott együtt, mint Francis Ford Coppola, Bernardo Bertolucci, Warren Beatty és Carlos Saura, s a fentieken kívül ő fényképezte többek között Az utolsó tangó Párizsban, a Taxi, Madrid és az Oltalmazó ég című klasszikusokat is. 
 
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban június végéig látható Writing with Lights című gyűjteményes kiállítás nagyívű összefoglalása Storaro filmoperatőri világának. „A fény, a színek és az elemek, illetve a látvány emberi pszichére gyakorolt hatásának kutatása át- meg átszövi Storaro életművét. Számára a kép mindig is titok, enigma marad, melynek valódi természetét talán soha nem fogjuk megfejteni. Ám hatásmechanizmusát nagyon is átérezzük.” 
2017.05.08
|


Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.