Programok hétvégére

2017. május 11-14.
Az ipari seregszemlétől a zsidó és japán napokon át a képregényfesztiválig ezúttal is számtalan izgalmas program közül választhatunk. A Ligetben bort és pezsgőt, a Millenárison pedig székely gasztrokülönlegességeket kóstolhatunk, aki pedig filmet nézne inkább, annak az Artmozik Éjszakája kínál izgalmas látnivalót.
43. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál 
május 8–21.  
www.klauzalhaz.hu/tavaszifesztival  
 
Az idei tavaszi fesztivál több szempontból is rendhagyó lesz: a megszokott programhelyszínek mellett számos kulturális programnak a kerületi pincék adnak otthont, ezzel is erősítve, hogy a bor és kultúra kéz a kézben jár. A komolyzenei koncertek, sportbemutató, kiállítás és gyerekprogramok mellett interaktív időutazás sanzonokkal és kuplékkal, balettgála és még sok minden más várja az érdeklődőket. 
 
Ipar Napjai – Mach-Tech kiállítás 
Hungexpo – BNV  
május 11–12.  
www.iparnapjai.hu 
 
Ipari seregszemle, ahol egy helyen, egy időben mutatja meg magát az ipar szinte összes ágazata, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből kapjanak információt a szakma trendjeiről, valamint hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiát. A rendezvényen 2017-ben is kiemelt téma lesz az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata.  
 
Zsidó Művészeti Napok 2017 
május 11–14.  
www.zsidomuveszetinapok.hu 
 
A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly- és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc – amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban – a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. 
 
Artmozik Éjszakája 
május 12-én  
www.artmozi.hu 
 
Ismét kimarad a záróra öt budapesti filmszínházban! Az Artmozik éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban, és szokás szerint csak egy karszalag kell hozzá.  
 
Japán napok 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 
május 12–13.  
www.hoppmuseum.hu  
 
A kétnapos ünnepség az évente megtartott Japán Napok hagyományteremtő folytatása, a japán kultúra bemutatása, a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével. Lesznek többek között harcművészeti bemutatók, teaceremónia, haikuverseny, gasztronómiai bemutatók, origami, kalligráfia és különféle előadások. 
 
III. Székely Fesztivál 
Millenáris  
május 12–14.
www.millenaris.hu
 
A gasztrokulturális majálison székely muzsika, tánc, vigadalom és a székely konyha legjava; sajt, kolbász, pálinka várja a látogatókat.  
 
Rosalia Fesztivál – Rosé és Pezsgő Liget 2017 
Városliget  
május 12–14.
www.rosalia.hu 
 
Széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző- és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy Színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat, vasárnap gyerekprogramokkal várják a kicsiket.  
 
Csak romantikusan – Irodalmi körút a belvárosban  
Petőfi Irodalmi Múzeum  
május 13-án 10h 
www.pim.hu  
 
Minden épületnek, s a valaha benne lakóknak saját története van, intim s kevésbé intim. Mi, városlakók pedig kíváncsiak vagyunk. Kik laktak a házban? Mikor épült? Rengeteg kérdés merül fel, ha mindennapjaink megszokott útvonalán, vagy séta közben megakad a szemünk egy-egy szép, érdekes házon.  
 
13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál 
Dürer Kert 
május 14-én 10h  
www.durerkert.com 
 
A Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. Várják a képregényolvasókat és -gyűjtőket, az óvatos érdeklődőket és a fanatikusokat is. Kiemelt vendége a fesztiválnak Jul, a legújabb Lucky Luke-képregény, Az ígéret földje írója, aki maga is képregényrajzoló.  
 
2017.05.10
|


Játék
Egy állomáson várakozó szép család helyett inkább másról szóljon e történet. Háromévesen jelentették be az eltűnésünket.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.