MNG stART Fesztivál

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. május 20. 18:00
A Magyar Nemzeti Galéria egy lelkes, kreatív fiatalokból álló csapattal együttműködve rendezi meg május 20-án, szombaton este rendhagyó zenei és művészeti eseményét, a kifejezetten a tizen-, huszonéveseknek szóló és az ő részvételükkel zajló stART Fesztivált.
A stART Fesztivál különlegessége, hogy annak összes programját, grafikai arculatát és online kommunikációját egy 14 fős lelkes és kreatív fiatalokból álló csapat szervezte, közel fél éven keresztül, heti rendszerességgel. A fiatalok lehetőséget kaptak a múzeumtól arra, hogy a képzőművészeti alkotásokról szóló gondolataikat és érzéseiket saját ötleteik alapján adhassák közre, és olyan programok valósulhassanak meg az általuk kedvelt és ismert fellépők részvételével, amelyek kimondottan, valóban a saját korosztályuk számára vonzóak.  
 
A fesztivál egyben teret enged tehetséges fiatalok bemutatkozására, legyen szó zenéről, költészetről, tárlatvezetésről, mozgásszínházról vagy éppen design- és kreatív tervezésről. A múzeum további célja a kezdeményezéssel az volt, hogy ne csak megszólítani próbálja, hanem be is vonja, aktív részesévé tegye a múzeum életének a tízen-huszonéves fiatalokat. 
 
A fesztivál idején az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz műveiből látható, április elején nyílt időszaki kiállítás is – tárlatvezetésekkel is gazdagítva - megtekinthető. 
2017.05.10
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.