Kedvenc helyek

Tudósok, Igazigaz feat. efZámbó Öcsi

[ alternative ]
Budapest, Gólya, 2017. május 20. 20:00
A Tudósok az a fajta jelenség, ami a dadaisták lila ködbe burkolt köpönyegéből bújt elő. Őrület, kényszerzubbony-tánc, mámor és kortárs kórisme, mindez pszichiátriai kartonokban lekottázva, mely a (járó)keretekre fittyet hányva, vad improvizációkban tör ki.
Még Jugoszláviában jött létre, bő 3 évtizede az a jazz-punk-kísérleti alakulat, amely meghódította Budapestet, majd sorban a világ avantgarde színpadait is, New Yorktól Moszkváig, és őrzi a kreatív szellemiség éber lángját. A rabszolga-létből való feleszmélést segítő, dühös-diszkós kirohanásaik (értsd: koncert) a szabadságösztönt célozzák; velős szerzeményeik már jó 15 albumon sorjáznak. A fúvós drMáriásék dalzúzdája előtt a szentendrei Igazigaz csap a húrokba: szöveghangsúlyos underground előadásuk lezseren, alterock funkyval vezet fel az apokaliptikus sokkra. 
 
Ingyenes! 
Air
2017.05.12
|


Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.