Beauty and the Beast – Nyári István kiállítása

Budapest, NextArt Galéria, május 3. - június 3.
Finoman megszerkesztett, hivatkozásokkal teli feladványokat ad a kezünkbe alkotásaival Nyári István. Művei szemlélésekor a miénk a döntés, hogy jól szórakozunk vagy megbotránkozunk, esetleg beszállunk az általa kezdeményezett játékba.
Június elejéig látható a NextArt Galériában a Budapesten és Londonban élő, Munkácsy-díjas művész egyéni kiállítása, amelyen Nyári itthon elsőként mutatja be legújabb munkáit.
 

Az egyedülálló látványvilággal dolgozó alkotó „pop-szürrealizmusként azonosított stílusa egyszerre ötvözi a hiperrealizmus részletgazdagságát a groteszk, néhol már bizarr kompozíciók játékosságával. A képein megjelenő futurisztikus alakok, műanyag retró játékok, és kavalkádos helyszínek mind az álomszerű vízió szerves részei, melyek görbe tükröt mutatnak az ember gyarlóságának és a fogyasztói társadalom mohóságának. (…) Ha sikerül rálelnünk arra a nagyon őszinte és emberi szembesülésre, amely az elmúlást, az értelmet és a lélek mélységeit veszi számba, akkor találunk igazán önmagunkra Nyári István alkotásaiban”.
2017.05.15
|


Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.