A mi osztályunk

A Weöres Sándor Színház vendégjátéka
Budapest, május 21. 19:30
Tadeusz Słobodzianek drámája egy osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó tanuló személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban.
A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború: a különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jó barátok árulások aktív résztvevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul. Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a XX. századi lengyel–zsidó–német–orosz kapcsolatok elé kíván tükröt állítani, hanem egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés hiányáról, illetve arról a történelmi folyamatról, amelyben az ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulnak át. 
 
A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről és igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége.  
2017.05.15
|


Test-vonal 2.
Budapest, MAMŰ Galéria, szeptember 25 - 30.

56. Őszi Aukció.
Budapest, Kieselbach Galéria, szeptember 23. - október 7.

Leopold Bloom Képzőművészeti Díj 2017.
Budapest, Új Budapest Galéria, szeptember 23. - november 12.

Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.