A mi osztályunk

A Weöres Sándor Színház vendégjátéka
Budapest, május 21. 19:30
Tadeusz Słobodzianek drámája egy osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó tanuló személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban.
A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború: a különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jó barátok árulások aktív résztvevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul. Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a XX. századi lengyel–zsidó–német–orosz kapcsolatok elé kíván tükröt állítani, hanem egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés hiányáról, illetve arról a történelmi folyamatról, amelyben az ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulnak át. 
 
A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről és igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége.  
2017.05.15
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
május 25 - 31.
 
Játék
Ahhoz, hogy jól tudj munkát keresni elengedhetetlen az önismeret. Erre számtalan lehetőséged van a mindennapokban is, azonban nem árt egy kis plusz löket. A Belső dilemmáktól az autentikus hivatásig című önindító workshop ebben segíthet neked.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.