A mi osztályunk

A Weöres Sándor Színház vendégjátéka
Budapest, május 21. 19:30
Tadeusz Słobodzianek drámája egy osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó tanuló személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban.
A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború: a különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jó barátok árulások aktív résztvevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul. Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a XX. századi lengyel–zsidó–német–orosz kapcsolatok elé kíván tükröt állítani, hanem egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés hiányáról, illetve arról a történelmi folyamatról, amelyben az ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulnak át. 
 
A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről és igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége.  
2017.05.15
|


Papp Bálint György kiállítása.
Budapest, Pesti Vigadó, július 27. - szeptember 10.

A megújulás lendülete.
Budapest, Fészek Művészklub, július 25. - augusztus 18.

A Ridovics család kiállítása.
Budapest, Józsefvárosi Galéria, július 24. - szeptember 4.

Játék
2007 táján alakult a zenekar, akkor azzal az indíttatással, hogy egy göndör hajú fiú kertjében fognak fellépegetni.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.