Okoseszközökkel egy kényelmesebb életért!

Rendelj kínait - 16. rész
Ezen a héten tovább bővíthetjük Kínából rendelt okoseszközeink sorát: ezúttal egy mini adattárolót, egy USB-s csatlakozóval ellátott notebookventilátort, egy nagy tudású időmérőt, illetve egy elemes befőttnyitó szerkezetet ajánlunk a figyelmetekbe.
Nagymamák kedvence 
 
A nagyi befőttjeit és lekvárjait mindenki imádja, csak ne lenne olyan nehéz hozzájuk jutni. A régi üvegek kupakja ugyanis mindig megszorul, így folyamatosan erőlködnünk kell, ha szeretnénk megkaparintani az édes gyümölcsdarabokat. Nincs azonban ilyen trükkökre szükségünk, ha rendelkezünk egy automata nyitóval. Elég, ha felpattintjuk az üveg tetejére a gépezetet, és hagyjuk, hogy elvégezze helyettünk a munkát. Használata pofonegyszerű, egyetlen gombnyomásra lecsavarja a fedelet. A szerkentyűt még fognunk sem kell, automatikusan elfordul az üveg szája körül. Flexibilis karjainak köszönhetően bármilyen méretű tartóedényre felszerelhető. A két ceruzaelemmel működő kütyü mindössze 3800 forintért veszi le vállunkról a fáradságos terhet. 
 
Link >>
 
Amilyen kicsi, olyan okos 
 
Az okoseszközeink – bár általában rendkívül jó szoftveres támogatottsággal rendelkeznek – sokszor csak nagyon kényelmetlen módon tudják megosztani a médiatartalmakat. Szinte mindig szükség van valamilyen kábelre, amit rá kell dugnunk a számítógépünkre, és egy fájlkezelő szoftver segítségével másolhatjuk le az anyagainkat. Erre azonban van egy sokkal egyszerűbb megoldás is, mégpedig egy apró, vezeték nélküli tároló használata. A WiFi technológián alapuló kütyüt a routerünkhöz kell csatlakoztatni, majd egy maximum 128 GB-os micro SD-kártyát elhelyezni a fogadó portban, és máris megoszthatjuk adatainkat. A pici tároló egyszerre három különböző okoseszközt képes kiszolgálni, így megoszthatunk dokumentumokat, képeket vagy bármilyen egyéb médiatartalmat. A vezeték nélküli doboz ráadásul képes a videókat is lejátszani, így nem kell felesleges másolgatással tölteni az időnket. 
 
Egyszerre párhuzamos tartalmakat is lejátszhatunk, legyen az zene, mozifilm, PDF-fájl vagy éppen egy Excel-tábla, de számtalan egyéb fájlformátumot is támogat. A készülék androidos és iOS-készülékekkel is kompatibilis, az adatbiztonságról pedig a már jól bevált WPA2-protokoll gondoskodik. A készítők ráadásul egy igen apró testben rejtették el a technikát, a 3 centiméternél alig nagyobb csöppséget gyakorlatilag bárhol elhelyezhetjük, akkor sem fog kilógni a környezetéből. A kisméretű, de rendkívül okos tárolóért 5000 forintot kell fizetnünk. 
 
Link >>
 
Nem várt meglepetés 
 
Egy jó ötletből néha zseniális termékek születnek, hát még egyszerre kettőből. A pici, USB-s csatlakozóval ellátott notebookventilátor ideális a forró nyári napok okozta hőség enyhítésére, ami már önmagában egy hasznos tulajdonság. Itt azonban a hagyományos műanyag lapátokat LED-ekkel burkolták le, így forgás közben mindenféle vicces feliratot jeleníthetünk meg az eszközön. A propellerek képesek kirajzolni különböző alakzatokat, óra formát, vagy éppen egy kedves üzenetet, ráadásul a sötétben világítanak is, így könnyítve meg a gépelést. A flexibilis nyaknak köszönhetően pedig oda állítjuk az USB-s kütyüt, ahol nekünk a legkényelmesebb. Az apróság nem is terheli meg nagyon a pénztárcánkat, mindössze 1600 forintot kell érte fizetnünk. 
 
Link >>
 
Nagy tudású időmérő 
 
Mindenkinek szüksége van egy megfelelő időmérő eszközre, hiszen ez alapján szervezzük mindennapjainkat. Azonban nemcsak az számít, hogy mit mikor végzünk el, hanem az is, hogy ezt milyen környezetben tesszük. Fontos a hőmérséklet és a páratartalom megfigyelése, nemcsak közérzeti, hanem egészségügyi okokból is. A multifunkcionális éjjeli óra ezeket a tulajdonságokat ötvözi, az időt egy kellemes világító hátterű LCD-panelen jelzi vissza a dátummal, a nedvességi és a hőmérsékleti adatokkal egyetemben. Ez utóbbit ráadásul 12 órás bontásban statisztikázni is tudja, illetve eltárolja a minimális és maximális értékeket is. Ébresztő és szunyókáló funkcióval is ellátták, hogy használója kellemesebben ébredjen. A sokoldalú eszközért mindössze 1150 forintot kell fizetnünk. 
 
Link >>
 
www.rendeljkinait.hu
2017.05.18
|


Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.