„Fagylaltmúzeum” - A jéghideg édességek őrült tárháza

Azok számára, akik szeretik az édességet, a Fagylalt Múzeum (MOIC) lesz talán a legcsodálatosabb hely a Földön. A különleges intézmény, amely nemrég nyitotta meg kapuit Los Angelesben, önmagát „kísérleti fagylaltutazásnak” nevezi.
Gondoltad volna, hogy nem az első ilyen vállalkozás? Tavaly már nyílt egy hasonló csoda New Yorkban. Ez az új múzeum azonban négyszer nagyobb, mint elődje és 10 művészeti installáción szemlélteti az édességélvezet minden csínját-bínját. Sok más kulináris desszert-öröm mellett. 
 
A Fagylalt Múzeumban interaktív installációk várják a látogatókat. Olyan különleges darabok, mint például Keith Magruder, más néven Baker's Boy alkotása, aki létrehozott egy életnagyságú, fagyasztott jégkrém szoborinstallációt, melyek egyikére a látogató rá is ülhet.  
 
A padlóhoz és a mennyezethez rögzítve egy másik, élethű alkotás élénk színekkel ünnepli a jeges édességeket, és a látvány izgalmas kontraszt az ipari stílusú térben. De ez nem minden. A kiállítás kiemelkedő látványosságai közé tartozik az az úszómedence, amelyet százmillió színes apró szórócukorral (sprinkle) van megtöltve, valamint strandlabdákkal és a felfújható úszógumikkal. A művész és a „professzionális fagyasztó" Abel Bentin egy másik teret is megtöltött arany tölcséres fagylalt motívumokkal díszített csillogó szobrocskákkal. 
 
A MOIC célja, hogy a fagylaltművészet látványától a látogatók kiéhezzenek egy kis édes fagyicsodára. Természetesen ez sem gond, hiszen minden héten más kaliforniai kézműves fagylaltot kóstolhatnak meg a látogatók, de ezenkívül mindenkire vár még egy különleges Mochi-kóstolás is. 
 
Ha a távolság ellenére, a képek alapján úgy döntesz, azonnal oda kell menned – és ezen nem is csodálkoznánk – akkor azért tudnod kell, hogy a fagylaltmúzeumba, előre kell jegyet venni. A július már foglalt, tehát csak augusztusra kaphatsz jegyet a weboldaluk szerint.  
 
(mymodernmet.com) 
2017.05.16
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.