Összekeverték az utcán valakivel és világsztár divatikon lett belőle

Kevesen tudják megnevezni a pillanatot, amikor életük teljesen megváltozott, de Lyn Slater, a Fordham Egyetem professzora és szociális munkás jól emlékszik a dátumra. 2014 szeptemberében a Manhattan Lincoln Center közelében épp a barátját várta, hogy együtt megnézzék a Fashion Week egyik eseményét.
Amíg az utcán várakozott, néhány külföldi fotós azt hitte, hogy a 63 éves hölgy az egyik híresség – divatikonnak nézték! Elkezdték fényképezni, miközben a járókelők is felfigyeltek az eseményre, és mindenki kattogtatni kezdte a kameráját körülötte. Hát így kezdődött a dolog.  
 
Slater mindig is imádta a divatot, és az öltözködést az önkifejezés formaként használta. A dolog érdekessége, hogy épp e szerencsés találkozás előtt indította el saját blogját, melynek címe Accidental Icon, vagyis Véletlen Ikon, amelyben stílusötleteit fogalmazza meg képekben, cikkekben. Mint egyetemi tanár a szakterületet figyelemre méltó, komoly kutatási területnek tartja. „Minél inkább kutatom a divatot - nyilatkozta – annál inkább rájövök, hogy ez mennyire fontos dolog. Sokat beszélünk arról, hogy az öltözködés mennyire tönkreteszi, vagy hogyan emeli ki az egyes testtípusokat, de arról nem beszélünk, hogy hogyan javíthatunk a megjelenésünkön." A lenyűgöző stílus mellett Slater rövid személyes esszéket is ír blogjában a divathoz való kapcsolatáról. 
 
A Véletlen Ikon elindítása után alig egy hónappal történt az ominózus „összetévesztés”, amely a Downtown Magazine fotósorozatával végződött, és Slater blogjából egycsapásra sztárblogot kreált. Azóta befolyása csak nőtt, sőt új karrierje is elindult mint szenior topmodell. Slater azóta divatkampányokat vezet, valamint olyan projekteket, amelyek az öregedés stigmáját rombolják. „A divatban nincsenek életkori paraméterek. Mottóm lett: Ne mondja senki, hogy vannak szabályok.” 
 
(mymodernmet) 
2017.05.17
|
(13 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.