Programok hétvégére

2017. május 19-21.
Most, hogy egy csapásra nyár lett, már senkit sem kell noszogatni, hogy kimozduljon otthonról, pláne, ha olyan klassz programok várnak ránk a fővárosban ezen a hétvégén, mint a Gourmet Fesztivál, a Ritmikus Gimnasztika Európa-Bajnokság, az Eleven Tavasz 2017 vagy a Múzeumok Majálisa...

Kapcsolódó cikkek

Szerpentin Táncfilm Fesztivál 
KINO  
május 18–19.  
www.kinocafemozi.hu  
 
A háromnapos programban a legfrissebb nemzetközi táncfilmek – filmre készült koreográfiák –, magyar alkotók munkái, valamint tánc-dokumentumfilmek mellett videóművészek alkotásait és zenei videókat is láthatnak az érdeklődők.  
 
Gourmet Fesztivál 2017 
Millenáris Park 
május 18–21.  
www.sziget.hu/gourmetfesztival  
 
A Gourmet Fesztivál minden évben egy adott téma köré szerveződik. Ez korábban egy-egy jellegzetes, népszerű étel volt (volt már például a gulyás, a paprikás csirke vagy a rakott krumpli), tavaly óta viszont alapanyagokat állítanak a figyelem középpontjába. Idén az eperre és a mangalicára esett a választás.  
 
Ritmikus Gimnasztika Európa-Bajnokság 
Papp László Bp Sportaréna  
május 19–20. 10h  
www.budapestarena.hu 
 
A háromnapos verseny nem csupán az élsportról szól, hanem igazi élményt nyújt a sportág kedvelőinek is, legyenek ők a ritmikus gimnasztikával most ismerkedők, vagy már évek óta e sportágat űzők. A rendezvény egy fergeteges műsorral zárul, ami önmagában is felejthetetlen élményt nyújt, artistákkal, sportolókkal, táncosokkal, vetítésekkel, zenével.  
 
Eleven Tavasz 2017 
Bartók Béla út  
május 19–20.  
www.bartokbelaboulevard.hu
 
Az utcai örömzenélés, jazzkoncertek és utcabuli mellett street art alkotásokkal, köztéri installációkkal, közös virágültetéssel igyekeznek otthonosabbá és élhetőbbé tenni a Bartókot. A közösségi programok mellett dizájnvásárokkal, workshopokkal, galériasétákkal és társasházi programokkal is készülnek a Bartók Béla út legnagyobb tavaszi eseményére.  
 
Belga Sörfesztivál 
Bálna  
május 19–21.  
www.belgasor-fesztival.hu 
 
Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál! Idén 45 sörfőzde 250 féle sörével várják a belga sörök szerelmeseit, akik sörkorcsolyaként fogyaszthatnak szarvaskolbászt, Knyihár féle házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is, és természetesen az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával is készülnek. Desszertként pedig Belgium másik büszkeségét, a belga csokoládét is érdemes megkóstolni.  
 
Kaktusz kiállítás és vásár 
ELTE Botanikus Kert (Füvészkert)  
május 19–21. 9h  
www.kaktuszgyujtok.hu  
 
A növénykedvelők beszerezhetnek egy–egy rég vágyott ritkaságot, az érdeklődök szakmai kérdéseikre kaphatnak választ az egyesület tagjaitól, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozás várja. Lesznek mexikói kaktuszritkaságok, dél-amerikai gömb- és oszlopkaktuszok piros, sárga és fehér virágaikkal, az afrikai földrészt pedig a szukkulensek, a módosult tövises levelekkel rendelkező kutyatejfélék, és a mindenki által ismert daráslevelek és kavicsnövények képviselik.  
 
Miénk itt ez a tér! 
Óbudai KK – Békásmegyeri KH  
20-án 13h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Jam, street-art, koncertek. Országos freestyle 1VS1 break táncverseny, Graffiti Jam, graffitifotó-kiállítás, kerekasztal-beszélgetés. 
Ingyenes!  
 
Múzeumok Majálisa 
Magyar Nemzeti Múzeum  
május 20–21.  
www.muzeumokmajalisa.hu 
 
Múzeumok a kertben – Kertek és múzeumok. A Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ezen a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatja meg, milyen változatos és tarka az a tudás, tárgyi anyag, amelyet őriznek. Sátraik és programjaik behálózzák a Múzeumkertet, a kincseikből készült Műtársétány az MNM épületét, a Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását.  
Ingyenes!  
 
V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság – Döntő 
Trafó  
május 21-én 19h  
www.trafo.hu 
 
A döntőben azok a teamek vesznek részt, akik az áprilisban megrendezett előválogatón már bizonyítottak. A produkciókat ez alkalommal is a 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el, a jelenlegi kétszeres egyéni bajnok Basch Péter elnöklésével, további 2 meghívott szakmai potentát társaságában, kiegészülve 2 taggal a közönség soraiból. Az est megszokott házigazdái Mavrák Kata Hugee és Német Péter Zeek. Versenyen kívüli meghívott előadók is színesítik a műsort, a beatekért az Amoeba zenekar felel, a látványt a Kiégő Izzók csapata biztosítja.  
 
22. Női Futógála 
Városliget  
május 21-én  
www.futanet.hu  
 
Mindenki megtalálhatja a magának megfelelő futótávot, a 700 méteres családi futástól kezdve a 3x1,5 km-s váltón át az egyéni távokig, amelyek összeadásával akár 17 kilométert is lehet teljesíteni. A Napozóréten felállított nagyszínpadon 30 perces fitneszprogramok, valamint közös bemelegítések lesznek sztárelőadókkal, amelyeken a részvétel ingyenes!  
2017.05.17
|


Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.