Miguel Angel Moya, a spanyol alkimista

Realista, különleges festményei teszik egyre híresebbé a spanyol képzőművészt, aki 1970-ben Valenciaban született. A nyolcvanas évek végén kezdte képzőművészeti tanulmányait, de két évvel később otthagyta az egyetemet, mert csalódott a tanítási módszerekben.
Ebben az időben találkozott Francisco Ugedával, a realista képzőművésszel, akinek műhelyében megtanulta a festészet technikai alapjait. Ezzel párhuzamosan hegedülni is tanult, amelyből le is diplomázott. A festéssel egy időben zenekarokban játszott, és a két diszciplína izgalmas elegynek bizonyult mindkét területen. Kamarazenekarokban és szimfonikus zenekarokban zenélt, de 2002-ben abbahagyta a zenei pályát, hogy teljes mértékben a festőművészetre összpontosítson.  
 
Festményei olyan realista alkotások, amelyet mozdulatlanság és gesztusnélküliség jellemez. A zenés témájú kezdeti időszaka után, a pszichológia és az alkímia iránti érdeklődése egy sor szimbolikus törekvésű művet eredményezett, néhány egyértelmű, de mások finomabbak, mint a beltéri sorozata.  
 
A sötétben halványan megvilágított, konzervált tengeri élet kompozíciói bolygónk mikrokozmoszát, óceánjait és az emberi élet tudatalattiját jelképezik.  
 
Moya a világ minden táján kiállított már, különösen az Egyesült Államokban és Spanyolországban. Épp ma zár egy gyűjteményes tárlata az Arcadia Contemporary Galériában Washingtonban, az Egyesült Államokban. 
2017.05.18
|


Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.