Meghirdette új évadjának műsorát a Jászai Mari Színház

A tatabányai Jászai Mari Színház új műsorát Crespo Rodrigo színházigazgató sajtótájékoztató keretében mutatta be. A 2017/2018-as évad valamennyi – a felnőtt bemutatók közé sorolható – előadása az igazság keresésének legkülönfélébb útjait járja körül.
És hogy hányféle lehet az igazság? Van igazság, amit jó megismerni, hogy soha ne kövessünk el hasonló hibákat. Erre tanít A mi osztályunk. De van igazság, ami talán jobb, ha nem derül ki, erről szól sziporkázó humorral a Játék a kastélyban. És lehet, hogy jobb néha kételkedni egy látszólag nyilvánvaló igazságban, főleg, ha egy ember életéről van szó: a Tizenkét dühös ember lebilincselően izgalmas, fordulatos története ezt mutatja meg.
 
Mi történik akkor, ha egy darabban mindkét egymással szemben álló fél igazsága azonos súllyal szerepel és a nézőknek kell dönteni? A Terror ezt járja körül. És ha már azt sem tudod, ki vagy igazából, akkor irány a Csoportterápia. Vajon lehet-e igazságot tenni a hatalomért folytatott harcban, és vajon marad-e valami az igazságból, amikor minden eszközt bevetnek a nevében? Schiller drámája, a Stuart Mária ezt a nagyívű történetet festi meg.  
 
Személyi téren két változás történik a színházban: Major Melinda az új évadtól már nem tagja a társulatnak, ám műsoron tartásig valamennyi eddigi szerepét tovább játssza, Király Attila személyében ellenben új érkezővel bővül a csapat. 
 
Az új szezon három olyan rendezőt is hoz a Jászai Mari Színházba, akik eddig még nem rendeztek Tatabányán. Forgács Péter (Stuart Mária), Paczolay Béla (Tizenkét dühös ember) és Vidovszky György (Terror) első alkalommal dolgoznak a színház társulatával.
 
Két olyan programmal is bővül továbbá a repertoár,  amellyel eddig nem találkozhatott a közönség. Az Így szerettek ők című sorozat (Nyáry Krisztián történetei alapján) a színház Antré-estek címen futó felolvasó színházi programjában kap helyet, A Vértes Agorájával közösen meghirdetett, három előadásból álló táncbérlet pedig a kortárs tánc jeles hazai képviselőinek előadásaiból válogat.
 
A színház bérletrendszere az új évadban nem változik, a bérlet- és jegyárak is változatlanok maradnak. A kisfiú meg az oroszlánok, Az öldöklés istene, a Black Comedy, a Kutyaharapás és a Molière: Tartuffe című előadások az új évadban is műsoron maradnak; Az öldöklés istene című komédia nyugdíjas és az ifjúsági bérletekben is megtekinthető lesz. 
 
 
2017.05.19
|


Játék
Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.