A művész, aki különböző etnikumokban gondolta újra a Disney hercegnőket

Elgondolkodtál már arról, hogy kedvenc Disney hercegnődet szeretnéd-e, ha mondjuk egy másik etnikumhoz tartozna? A 23 éves művész, TT a „Let There Be Doodles" (Legyenek firkák) Tumblr blogon egy hihetetlen sorozattal ad választ erre a kérdésre.
Az illusztráció és fotómanipuláció kombinációjával megalkotott munkákban a művész újragondolja az ikonikus Disney hercegnőket, megváltoztatva a bőrszínüket, ruházatukat, frizurájukat és kulturális hátterüket. 
 
TT csodálatos részletességgel jeleníti meg ezeket a gondolatébresztő újraéledt alakokat, ügyel minden részletre a bőr tónusától az ékszerekig és az orr formájáig, hogy átalakítsa a Disney karakterek ismerős arcát.  
 
Hófehérke egy déli nő, aki ünnepi ruhát visel. A vörös hajú Ariel hindu asszonyként reinkarnálódott, hennatetoválással. Még Jasmine hercegnő kedvence, Rajah is átváltozik afrikai állattá és tigrisből oroszlánná lesz. 
 
„Nem feltétlenül próbálom megváltoztatni egy egész történetet - mondja a művész - csak a karaktertervezéssel dolgozom. Csak szórakozásból hozom létre ezeket a figurákat, és azért, mert szerettem volna nagyobb változatosságot látni a médiában." Bár a TT szándéka nem politikai, a sorozat a kreatív mintákon keresztül új irányt ad az ismert és szeretett Disney hercegnőknek. Az alternatív történeteken keresztül tanulhatunk a média szerepéről. 
 
(mymodernmet.com) 
2017.05.19
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.