Old school filmtrükkökkel készült a Dunkirk

A film a II. világháború egyik legdrámaibb eseményét meséli el, amikor egy franciaországi tengerpartszakaszról szövetséges katonák tömegeit kellett visszamenekíteni Angliába. Christopher Nolan legújabb filmjét nyár közepén láthatjuk a mozikban.
Christopher Nolan rendező nemcsak azért nagy ász Hollywoodban, mert gyakorlatilag bármilyen filmtervét megvalósíthatja, hanem azért is, mert olyan gázsit kap érte, mint a legnagyobb sztárok. A sötét lovag-trilógia rendezője a Dunkirk című II. világháborús álma megvalósításáért 20 millió dollárt, valamint a bevételből 20%-os részesedést kap, márpedig ennyi pénzt nagyjából olyan nevek kérnek, mint Tom Cruise vagy Leonardo DiCaprio. Emellett a Warner még olyan vágyálmait is teljesítette, minthogy digitális kamerák helyett IMAX filmformátumú kamerákkal, és Super Panavision 65mm-esekkel forgasson, jelentősen megdrágítva ezzel a beruházást. 
 
Nolan még azt is megtehette, hogy hajók egész hadát kölcsönözték ki a kedvéért, ugyanis nem CGI-jal szerette volna megteremteni a sereg megmentésére induló flottát, hanem valóban le akarta filmezni őket a tengeren. A valóságban 333 000 katonát próbáltak kimenteni, de szerencsére a rendező beérte 1500 statisztával. A CGI elkerülése miatt a direktor táblákra ragasztott fényképekkel próbálta nagyobbnak láttatni a sereget, vagyis előnyben részesítette az old school filmtrükköket. A sztorit három nézőpontból meséli el: a parton ragadt katonákéból, a mentést fedező pilótákéból és a katonák mentésére induló hajósokéból.  
 
(Hazai bemutató: július 20.) 
2017.05.22
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
21:55
Asszonysorsok Kínában
amerikai-kínai filmdráma, 2000
22:45
Sin City
amerikai akciófilm , 2005
22:45
A partiállat
amerikai vígjáték, 2018
22:55
22:55
Blackjack
amerikai-kanadai akcióthriller, 1998
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.