150 év – 150 bélyeg

Budapest, Postamúzeum, 2017. május 4. - december 31.
Éppen százötven éve, 1867. május 1-jén kezdte meg működését az osztrák-magyar kiegyezésnek köszönhetően a közös keretek fenntartása mellett önálló, nemzeti közintézményként Magyar Királyi Posta néven a Magyar Posta Zrt. jogelődje, és még ebben az évben kiadta az első magyar bélyegsort.
„A jövőnek címezve” – a Magyar Posta ezzel a jelmondattal indította útnak a fennállása 150. évfordulóját ünneplő jubileumi emlékévet, amelynek apropóján kibocsát többek között egy az elmúlt 150 év jellemző postai járműveit bemutató, hatcímletű, alkalmi bélyegkisívet. Az emlékévhez természetesen a Postamúzeum is csatlakozott, május 4-én indult útnak a múzeum elől egy izgalmas utazó kiállítás. A rendhagyó postai kamion a nyár folyamán végigjárja majd azokat a településeket, ahol 150 éve nyílt először postahivatal, és ellátogat a nagyobb fesztiválokra és rendezvényekre is. 
 
A múzeum az utazótárlat mellett Benczúr utcai kiállítóhelyén egy új időszaki tárlattal is várja az érdeklődőket, amely a Magyar Posta szolgáltatásainak és személyzete fejlődésének másfél évszázadát veszi sorra számos felbecsülhetetlen értékű tárgy felvonultatásával. A Magyar Posta ünnepére újra megnyitja kapuit a Benczúr Kert is, a hajdani Postás Művelődési Központ – ma Benczúr Ház – felújított szabadtéri színpada, amely hat előadásból álló programsorozatával különleges zenei időutazásra hívja a közönséget. A színpadon fellép majd Miklósa Erika, az Operettszínház neves művészei, Szulák Andrea és Bársony Bálint, a Muzsikás Együttes, Tolcsvay László és a Forte Társulat is.  
2017.05.22
|
(8 kép)


Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.