Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története

Budapest, Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, május 26. - október 31.
Mi köze volt Hadrianus császárnak a hajógyári-szigeti helytartói palotához? Hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Aquincumi Múzeum most nyíló kiállításán.
A kiállítással a múzeum a 117-ben, vagyis éppen 1900 évvel ezelőtt trónra lépett Hadrianus előtt tiszteleg. A Hadrianus emlékév keretében rendezett tárlat a számottevő pannóniai – és ezen belül aquincumi – tevékenységgel is büszkélkedő császár életének legfontosabb állomásait és főbb helyszíneit veszi sorra számos olyan tárgy felvonultatásával, amikkel korábban nem találkozhatott a nagyközönség. Láthatunk fegyvereket, érmeket, hétköznapi használati tárgyakat, sőt, egy Hadrianus-mellszobrot is, és arról is hallhatunk, vajon hogyan nézhetett ki Hadrianus híres villája Tivoliban.
2017.05.22
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.