„Csak egy jó szuperhősfilmet akartam készíteni” - Patty Jenkins

Patty Jenkins a második nő a filmtörténetben, aki több mint százmillió dolláros költségvetésből gazdálkodhat. Ehhez persze az kellett, hogy egy népszerű szuperhős, Wonder Woman kalandjait álmodja filmvászonra.

45 éves.

 

Pályafutását festőként, majd operatőrként kezdte.

 

Ő rendezte A rémet, amiért Charlize Theron Oscart kapott.

Mikor találkoztál először Wonder Woman figurájával? 
 
Amikor még általános iskolába jártam, a hetvenes években a televízió folyton adta a Wonder Woman tévésorozatot Lynda Carter főszereplésével. Ő volt a leglazább, legszebb és legizgalmasabb női karakter, akivel csak találkoztam. Később a Super Friends című animációs sorozatban láttam még a karaktert, és persze a barátaimmal a játszótéren folyton Wonder Woman-eset játszottunk. 
 
Rendezőként komoly felelősséggel jár, hogy te készíthetted el az első önálló mozifilmet egy szuperhősnő főszereplésével? 
 
Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, mert már önmagában az óriási felelősséget jelentett, hogy én készíthettem el a világ első Wonder Woman-mozifilmjét. Próbáltam nem figyelembe venni azt, hogy ő az első női szuperhős karakter saját filmmel, egyszerűen csak egy jó szuperhősfilmet akartam készíteni. 
 
Gal Gadot szerinted miért ideális színésznő Wonder Woman szerepére? 
 
Sosem találkoztam vele, és amikor meghallottam, hogy Zack Snyder őt választotta ki a szerepre a Batman Superman ellen című filmjéhez, hát be kell vallanom, hogy nagyot dobbant a szívem. Persze megnéztem Gal egyéb munkáit, aztán személyesen is találkoztam vele, és egy nagyon kedves, melegszívű, különleges és erős embert ismertem meg a személyében. A forgatás után pedig azt is elmondhatom, hogy a munkához való hozzáállása, a tehetsége és a kitartása is nagy hatással volt rám. Elképesztően válogatós vagyok egy casting során, és hálás vagyok, hogy Wonder Woman megtalálásának terhét levették a vállamról, és egy ilyen csodálatos színésznőt találtak a szerepre. 
 
Az Amalfi-part, ahol a film jó részét forgattátok, egyike a világ legszebb területeinek. Miért itt képzelted el Diana otthonát, Themyscirát? 

 
A képzeletemben Themyscira mindig is úgy nézett ki, mint egy gyönyörű mediterrán sziget. Megpróbáltam kitalálni, hogy a fejemben élő kép hol jeleníthető meg a legjobban, és így jutottam el az Amalfi-partig. Ez egy igazán autentikus terület, melynek az építészete is csodálatos és nagy vászonra illő. Az ottani építészetet vettük kiindulópontnak, amikor megterveztük Themyscira épületeit. Voltak ott olyan helyszíneink, amiket nehezen értünk el, és egyáltalán nem volt ott egyszerű megszervezni egy ekkora stáb munkáját, de a végeredmény megérte a sok erőfeszítést részünkről. 
 
A londoni jeleneteket és az I. világháborús csatákat már Angliában forgattátok. 
 
A forgatás nagy része Angliában zajlott. Az angol stábok fantasztikusak, és rengeteg támogatást kaptunk. Nagyrészt télen forgattunk, ami a történet szempontjából szükséges volt, de Galt alaposan megviselte a dolog, mert Wonder Woman ruháját nem épp a téli időjárásra találták ki. Ő azonban hősiesen tűrte a mostoha körülményeket. 
Tulu/InterCom
29 May 2017
|
(21 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
18:10
Szellemet szeretni
német romantikus vígjáték, 2010
18:30
Nekem 8
amerikai akcióvígjáték, 1997
18:30
Gukoroku - A bűn nyomában
japán krimi, 2016 (feliratos)
18:30
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője
amerikai-német-japán-angol akció-kalandfilm, 2003
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.