Rügyfakadás. A Hejettes Szomlyazók korai korszaka (1984–1987)

Budapest, Új Budapest Galéria, 2017. május 31. - szeptember 3.
Egy Munkácsy-parafrázissal, a fémhulladékból összeállított Siralomház című szoborcsoporttal robbant be a művészeti köztudatba 1986-ban a Hejettes Szomlyazók.
A két évvel korábban alakult, és mindössze 1992-ig működő művészeti csoport a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának a Budapesti Történeti Múzeumban 1986 decemberében nyílt kiállítására álnéven csempészte be a Siralomházat, amely – némileg paradox módon – meghozta számára az ismertséget. Ez az emblematikus alkotás is látható az Új Budapest Galéria most nyílt tárlatán, amely a Hejettes Szomlyazók korai, földalatti és félnyilvános korszakát mutatja be a nagyközönségnek. A folytatás, vagyis a csoport immár intézményes keretek között létrejött műveinek szemléje pedig júliustól lesz látható a Ludwig Múzeumban – e két kiállítás az eddigi legátfogóbb áttekintése a Hejettes Szomlyazók pályafutásának, amely pontosan leképezi a korábbi hatalmi rend felbomlását és az új hatalom megszilárdulását hazánkban.
2017.05.29
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.