Furcsa járgányok Budapesten

A főváros utcáit nyitott szemmel járva egyre több szokatlan közlekedési eszközzel találkozhatsz. Akadnak megdöbbentően új találmányok, régebbi jól bevált érdekességek és rém viccesen ható modern szerkentyűk is. Te melyikre pattannál fel?
Segway
 
Ezzel a robogó, torz roller és elektromos kirándulóbot ötvözettel általában turistákat láthatsz száguldozni a belvárosban. Egy kicsit labilisnak, és persze veszélyesnek tűnik első ránézésre, reflexből a legtöbb ember félre is ugrik, de ha a külföldieknek és az ezzel hódító idegenvezetőknek ennyire bevált a dolog, akkor ideje levetkőzni az előítéletet. 
 
Nehézségi fok: ** 
 
Longboard
 
Vagány, fiatalos, modern változata az ősidők óta nagy kedvenc gördeszkának. Vastagabb és nagyobb kerekei, valamint erősen megnyújtott alakja miatt azonban sokkal gyorsabban, biztonságosabban és könnyebben lavírozhatsz vele a zsúfolt városban is. Nem csoda, hogy annyian pattannak a hátára jó és rossz időben egyaránt! 
 
Nehézségi fok: *** 
 
Monocikli 
 
Kizárólag azoknak ajánljuk az egykerekű bicajt, más néven a monociklit, akiknek kiváló az egyensúlyérzékük, és van idejük eleget gyakorlatozni egy-egy nekiindulás előtt, vagy esetleg azoknak, akik profi artistának készülnek. Az egykerekű bicikli ugyanis mindennek kinéz, csak könnyűnek, irányíthatónak, stabilnak és biztonságosnak nem. Persze ahogy mondják, a bátraké a szerencse, de azért ha monociklizésre vetemednél, akkor ne hagyd otthon a bukósisakot és a térdvédőt! 
 
Nehézségi fok: ***** 
 
Tandem 
 
Nem számít újdonságnak a többüléses bicikli, azaz a tandem se. Sőt, ez egy igazi klasszikus darab. Ha egy kis csoportos-sportos kalandra vágytok, szuper ötlet bérelni egyet szülinapra, névnapra, vagy csak egy családi-baráti kiruccanásra is. Azonban ennél az eszköznél sem árt egy kis gyakorlás a város meghódítása előtt: a tandemnél a ritmusérzék összehangolása a titok nyitja! 
 
Nehézségi fok: ** 
 
Elektromos görkori 
 
Vicces. Első ránézésre ez a szó jutott az eszünkbe róla. Persze kipróbálni még nem volt szerencsénk, de valószínűleg, ha a lábunkra húznánk is, csak értetlenül állnánk vele a kapuban, mert annyira indokolatlan ez a jelenség. A klasszikus görkorira adjuk inkább a voksunkat! 
 
Nehézségi fok: *** 
 
Mini segway hoverboard 
 
Na, ez a kütyü már sokkal izgalmasabb, főleg, mert az első pár próbálkozás után sem lehet könnyű rajtamaradni. A gyakorlást azonban ennél a járgánynál ne add fel, mert nemcsak közlekedési eszköznek jó, hanem comb- és farizom-erősítőnek sem utolsó! Ja, és persze a nevét leszámítva nem sok köze van a turistarollerhez! 
 
Nehézségi fok: **** 
 
Scrooser 
 
Ugyancsak indokolatlan keresztezés a terjedőben lévő elektromos bicaj (féleség), de ami menő, az menő, szóval, ha csak úgy mennétek, de a roller uncsi, a bringa meg túl fárasztó lenne, akkor ne felejtsétek el a scroosert kipróbálni! 
 
Nehézségi fok: * 
Kurcz Orsi
2017.05.30
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.