Állati kalandok a Balaton körül

Helló, balatoni szezon, helló, nyár! Már csak azt lenne jó tudni, hogy milyen programok közül lehet válogatni, amikor éppen rakoncátlankodik az idő, de a szünidő a magyar tenger partjához köt. Állati izgalmas kalandokba sodródhattok, ha az alábbi helyszíneken vigasztalódtok egy-egy esősebb napon a Balcsi-parton.
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Kis-Balaton
 
Magyarország legnagyobb bivalycsordája él itt, akiket nem zavar, ha sárdagonyázáson kapod őket, téged pedig az ne zavarjon, ha az érdes, lila nyelvükkel megpróbálják megnyalni a kezed. A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum a Magyarországon is őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében játszik nagyon fontos szerepet, valamint a fajta bemutatásában: a bivalyok életét a személyes találkozás mellett interaktív kiállítások, kilátópontok és mesélő sétaút segítségével ismerheted meg. 
 
Salföld Major – Salföld 
 
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park mintamajorjában rengeteg őshonos magyar állatfajtával, szürkemarhával, baromfiakkal, mangalicákkal és pásztorkutyákkal, valamint a feljebb már említett bivalyokkal barátkozhatsz össze, sőt a lovas élet szépségeibe is beleshetsz. A majorban ugyanis nem csak nézelődni szabad, hanem nyeregbe is pattanhatsz, vagy éppen romantikus hangulatban lovaskocsival zötykölődhetsz el az aprócska falu melletti árnyas erdőben található 12. századi kolostorromhoz. 
 
Napfényudvar Állatsimogató – Balatonszárszó 
 
A Napfényudvar nevet viselő barátságos, családias minigazdaság szintén alig pár percre van a tóparttól. A hely különlegessége, hogy nem állatkerti, nem is vadasparki, hanem annál is sokkal otthonosabb, igazi falusi közegben ismerkedhetsz meg testközelből a magyar háziállatokkal és a simogató egyéb lakóival... Mert ezen a helyen nem csak tyúk, kakas és póniló a felhozatal: nem régen például egy Budapestről mentett kismókus talált itt új, szerető otthonra, de fácánok, őzgidák és sündisznók is lakják a szívmelengető kis tanyát. 
 
Afrika múzeum – Balatonederics 
 
Szafari a Balaton partján? Létezik! Nem is kell messzebb utaznod érte Balatonedericsnél, ahol tetőtől talpig belevetheted magad a helyi dzsungelbe, vagyis az Afrika Múzeumba. És hogy mi vár itt rád? Vicsorgó oroszlánbőr, strucc, teve és antilop, izgi trófeák és állatbundák, életnagyságú bennszülött kunyhók és egyéb tanzániai különlegességek az évekig Afrikában élő Nagy Endre vadász és zoológus saját gyűjteményéből. 
 
Madárpark – Gyenesdiás 
 
Immáron hat éve, 2011-től várja a látogatóit a Keszthely melletti Madárpark. A Magyar Madártani Egyesületnek köszönhetően több mint 60 különleges madárnak otthont adó csoda a hét minden napján látogatható: itt vízimadarak, pávák és trópusi fajok várnak téged sok szeretettel! 
 
Pesti Est-tipp 
 
Veszprémi állatkert – Veszprém 
 
Habár csak a tóhoz legközelebbi állatos helyekről szerettünk volna szólni, mégis megkerülhetetlen a világhírű Veszprémi Állatkert dínóparkkal, saját mini szavannával, valamint újszülött bébi bagollyal. Szerintünk ez is kihagyhatatlan! 
Kurcz Orsi
2017.06.06
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.