Indul a strandszezon! - Budapesti strandkörkép

2017. június 10. - szeptember 17.
Szinte hihetetlen, de újra eltelt egy év, és nyakunkon a nagybetűs nyár, úgyhogy megint a fővárosi strandokról kell írnunk. Idén is listázzuk a kedvenceinket, hogy minél könnyebb legyen választanod.
Palatinus, a klasszikus 
 
Amennyiben a margitszigeti több száz éves fák árnyékában vágynál hűsölni, akkor a retró hangulatú Palatinus Strandfürdő lesz a te helyed. Az 1919 óta üzemelő strand a klasszikus fővárosi fürdők egyikeként igényes környezettel, 1937-ben épült patinás hullámmedencéjével, modern csúszdaparkkal, valamint büfékkel és sportolási lehetőséggel vár, szó szerint a Duna ölelésében. 
 
Extra: Ha otthonfelejtetted a fürdőruhádat, akkor is nyugodtan csobbanhatsz egyet, ugyanis a Palatinus – nem vicc – fürdőruha-kölcsönzővel is rendelkezik! 
 
Diák belépő: 2100 Ft 
 
Felnőtt belépő: 3200 Ft
 
www.palatinusstrand.hu 
 
Római, a családias 
 
A nosztalgia illata a levegőben! Rengeteg régi magyar játékfilm helyszínéül szolgált „a Római”. S habár a strand „csupán” 87 esztendős, a terület fürdőtörténete ennél sokkal régebbre nyúlik vissza: a római korban itt – ásatások bizonyítják – komoly vízadó térség működött. Az antik világ helyén pedig ma élménymedence, pezsgőfürdő, valódi vízi paradicsom várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. 
 
Extra: Szerdánként, az úgynevezett „strandváró napon” mindenki diákjegyáron strandolhat! 
 
Diák belépő: 1800 
 
Felnőtt belépő: 2700 Ft
 
www.romaistrand.hu 
 
Pünkösdfürdői, a nyugis 
 
Hajós Alfréd, a gyorsúszó-építészmérnök tervezte a strandot, azaz annak 1935-ös kinézetét. Szerencsére azonban a modernizálás ellenére a korabeli, rózsalugasos, óriás fás, nyugodt hangulat a mai napig megmaradt. A klasszikus medencék, a gyerekpancsoló és az élményfürdő mellé viszont a legutóbbi felújításkor finn szauna is került, hogy a forróság kedvelőinek se legyen oka panaszra.  
 
Extra: Itt is „strandváró”, azaz kedvezményes nap a szerda, 1400 Ft-os belépővel. 
 
Diák belépő: 1400 Ft 
 
Felnőtt belépő: 1900 Ft
 
www.punkosdfurdo.hu 
 
Csillaghegyi, a romantikus 
 
Felejthetetlen élmény a ligetes, szökőkutas Csillaghegyi Strandon lustálkodni. Az ősfákkal körülvett fürdőben úszómedencék, gyerekstrand, szauna, focipálya és, hogy teljes legyen a pihenés, különleges pihentető masszázs is várja a vendégeket. 
 
Extra: Nem muszáj az egész napi belépőt kifizetned, ha csak reggel, vagy délután csobbannál egy kicsit. Keresd ilyen alkalmakra a strand reggeli vagy délutáni külön úszójegyét! 
 
Diák belépő: 1200 Ft 
 
Felnőtt belépő: 1800 Ft
 
www.csillaghegyistrand.hu 
 
Aquaworld, a kalandos 
 
Az újpesti fürdőkomplexum esetében természetesen nem átlagos városi strandocskáról van szó, hanem egész évben nyitva tartó vízi világról. Persze a nyári idő beköszöntével a lehetőségek tárháza a szabadtéri részleggel tágul: játszóterek, napsütötte medencék csalogatnak, bent pedig a szokásos csúszdabirodalom hódít! 
 
Diák belépő: 4790 Ft 
 
Felnőtt belépő: 5990 Ft 
 
www.aquaworldresort.hu
Kurcz Orsi
2017.06.05
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.