Kedvenc helyek

Mutimithallgatsz – Nyári Krisztián

A dal, amely elkísér
A dalszerzők értéket adnak nekünk – ezzel az alapgondolattal indított közös kampányt az Artisjus és a Dal+Szerző blog. Az akcióval a dalszerzők értékteremtő munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen fontos szerepe van egy-egy dalszövegnek az életünkben.
A filmekben Ónodi Eszter színésznő, Nyáry Krisztán író-irodalomtörténész, Berg Judit író és Kőhalmi Zoltán humorista osztja meg velünk, melyik a kedvenc dalszövege. A szerzők: Menyhárt Jenő, Beck Zoltán, Varga Livius és Szabó Benedek pedig a szövegek születéséről és az alkotás folyamatáról mesélnek.
 
Nyári Krisztián: 
 
Én az irodalom felől hallgatom a zenéket, és hiszek abban, hogy a dalszöveg a költészet része. Szeretem, hogy ez egy erős tradíció Magyarországon. Azt nem tudod, hogy ez a dal vidám vagy szomorú. A hangulatodtól függ, hogy éppen mit hallasz ki belőle. Szeretem, amikor homályban hagyott történetek vannak, amikről lehetne írni egy novellát, talán még egy regényt is. De itt mégis egy dalszövegbe van belesűrítve az egész. 
 
Beck Zoltán: 
 
Mindig egy történetben, egy szituációban lehet elmondani valamit a világról. Valószínűleg egy csomó dal él bennünk, és vannak szerencsés pillanataink, amikor tényleg dalok vagy történetek lesznek belőlük. Keresztesi József barátom azt mondta, hogy egy vers rossz, ha csak egy sor is rossz benne. A dalszöveg meg jó, ha van legalább egy jó sora. 
 
Beck Zoltán: Révbe ér (30Y)
 

 
Promóció
2017.06.06
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.