Turning the inside out – Lalo Sánchez del Valle kiállítása

Budapest, Cervantes Intézet, május 17. - június 20.
Többször járt már Magyarországon, de kiállítása most először nyílt hazánkban Lalo Sánchez del Vallénak. A mexikói festő- és szobrászművész egy spanyol mester útmutatásával talált rá saját stílusára a szülőföldjén, majd élt és alkotott Párizsban és New Yorkban is.
Kelet-Európa iránti vonzódása Szlovákiában fogant meg. A budapesti Cervantes Intézetben a Mexikói Nagykövetség közreműködésével nyílt Turning the Inside Out című tárlaton tizennyolc közepes méretű képet láthatunk, amelyeket Valle egytől egyig 2015-ben komárnói tartózkodása alatt készített különféle technikák alkalmazásával, úgymint akril, tus és olajpasztell, és „amelyek a festővászonra spontán fröcskölt, rétegesen felvitt és különböző árnyalatú foltokból öltenek formát. Így a festmény belülről kifelé kel életre, mint ahogy a kiállítás címe jelzi.” A kiállítás korábban a párizsi Maison de l’Unescóban is szerepelt, ott az azóta elhunyt Gabriel García Márquez nyitotta meg a tárlatot.
2017.06.12
|


Középpontban a középkor.
Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, 2017. október 25. - 2018. január 25.

Sorsközösség – Jane Haining élete.
Budapest, Holokauszt Emlékközpont, 2017. október 26. - 2018. március 1.

Mozgásban a kultúra! – Matura Mihály.
Budapest, Angyalföldi JAMK, 2017. október 24. - 2018. január 5.

Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.