1, 5 milliót gyűjtöttek a bringások a beteg gyerekeknek

Biciklivel már gyógyítani is lehet! Június 11-én újra nagy sikerű jótékonysági kerékpározást szervezett az Amway. Budapesten, Gyöngyösön, Szegeden és Vácon több mint ezren bringáztak a jó ügyért: 10 kilométer kerekezéssel 1, 5 millió forintot gyűjtöttek beteg gyerekek gyógyítására.
A népszerű kezdeményezés négy éve indult Budapesten: az első Tour de Bókay jótékonysági kerékpározást a Bókay Gyermekklinika 175. évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal, 2014-ben rendezték meg, melyhez az Amway Hungária főtámogatóként csatlakozott. A biciklis akció célja az volt, hogy a résztvevők 10 kilométer kerekezéssel és jelképes nevezési díjjal támogassák a kórház munkáját.
 
Az akció akkora sikert aratott, hogy az Amway és üzleti partnerei Budapest mellett országszerte több helyszínen is megszervezték az adománygyűjtő bringázást, ezzel segítve még több kisgyermek gyógyulását. Idén Budapesten, Gyöngyösön, Vácon és Szegeden összesen ezren pattantak nyeregbe, hogy minél több kis betegnek adjanak esélyt a felépülésre. Az akcióhoz Pécs városa is csatlakozik, ahol június 18-án rendezik meg a kerékpáros jótékonysági felvonulást, a Dóri Ház támogatására. 
 
A résztvevők Budapesten a Bókay Gyermekklinikát segíthették, Vácon a Jávorszky Ödön Kórház, Gyöngyösön a Bugát Pál Kórház, Szegeden pedig a Fogyatékosok Nappali Intézménye javára ajánlhattak fel adományokat, melyet az Amway megduplázott. A biciklis akció eredményeként összesen 1,5 millió forint gyűlt össze beteg gyermekek gyógyítására.  
 
„Büszkék vagyunk a jótékonysági kerékpáros akció eredményeire. Idén több mint 1000 résztvevő segítségével összesen 1,5 millió forinttal tudtuk támogatni a beteg gyerekek gyógyítását. Népszerű jótékonysági sportprogramjainkkal, a nyári kerékpározással és az őszi gyaloglással minél több kisgyermeknek szeretnénk segíteni a jövőben is” – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.  
2017.06.13
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.