Kedvenc helyek

Mutimithallgatsz – Berg Judit

A dal, amely elkísér
A dalszerzők értéket adnak nekünk – ezzel az alapgondolattal indított közös kampányt az Artisjus és a Dal+Szerző blog. Az akcióval a dalszerzők értékteremtő munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen fontos szerepe van egy-egy dalszövegnek az életünkben.
A filmekben Ónodi Eszter színésznő, Nyáry Krisztán író-irodalomtörténész, Berg Judit író és Kőhalmi Zoltán humorista osztja meg velünk, melyik a kedvenc dalszövege. A szerzők: Menyhárt Jenő, Beck Zoltán, Varga Livius és Szabó Benedek pedig a szövegek születéséről és az alkotás folyamatáról mesélnek.
 
Berg Judit: 
 
Ez egy szerelmes szám, és nekem nagyon fontos, mert szeretek szerelmes lenni. Ebben a dalban sikerül körüljárni, hogy mi történik egy emberrel, amikor szerelmes, és vagy boldog, vagy boldogtalan.  
 
Egy bulin a női vécében voltam, ott állt egy lány, fogta az öngyújtóját, és azt mondogatta, hogy meggyújtom, eloltom, meggyújtom, eloltom… Mondtam neki, hogy egyik sem ér annyit, hogy szarul érezze magát miattuk. A lány rám nézett: te is? Aha, feleltem. Szerintem ebben a dalban ez van benne. Mindenki pontosan érti, hogy miről van szó. 
 
Varga Livius: 
 
Amikor az ember arra készül, hogy találkozik valakivel, aki nagy hatással van rá, de végül is nem jön össze. Ezt a történetet írtam le csupa igével meg igenévvel, mert volt egy pillanatnyi kattanásom. 
 
Néha az ember dobálja egymásra a szavakat, jönnek a gondolatok, olykor hosszabb a lábjegyzet, mint maga a szöveg. Aztán másnap ránéz, hogy nahát: ezt a szót ki kell venni, mást kell odaírni. Végül a szavak a helyükre kerülnek, és ha a jelentés megmaradt, akkor elégedett vagyok! Kész a szöveg. 
 
Varga Livius: Magam adom (Quimby) 
 

 
Promóció
2017.06.13
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.