Vizes vb-s emlékérmét adott ki az MNB

A pontosan egy hónap múlva kezdődő budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság tiszteletére emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank.
Az MNB minden évben egy-egy jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális, tudományos vagy sportesemény alkalmából bocsát ki emlékérmeket. Idén a magyarországi vizes világbajnokság tiszteletére készült el a különleges fizetőeszköz. Az új 50 forintos érmét, melynek névértékes oldala változatlan marad, a másik oldalon azonban a 17. FINA Világbajnokság logója jelenik meg a kerecsensólyom helyett, a mindennapi készpénzforgalomban is használják majd. Az érmét Kósa István tervezte. 
 
A különleges érme ajándék lehet a szervezőknek, a szurkolóknak, a sportbarát közönségnek, és kézzel fogható emlék marad a világbajnokságról. Az emlékérmék kétmillió példányban kerülnek forgalomba, ezek közül a 12 ezer darab elsőnapi veret sorszámozott díszcsomagolásban. A kibocsátott érmékből 7000 darab különleges - tükörfényes - technikával készült el, ezek a gyűjtőknek jelenthetnek igazi különlegességet. 
 
(MTI) 
2017.06.15
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.