„Utálom azokat a színészeket, akik bele akarnak szólni a rendezésbe” - Anthony Hopkins

Michael Bay híres arról, hogy a nyári látványfilmjeit jobbnál jobb színészekkel tölti meg, de Anthony Hopkins még az ő mércéjével is nagy fogásnak számít. Meglepő módon az Oscar-díjas sztár óriási rajongója a Transformers-kalandoknak.
Mi volt a fő oka, hogy szerepet vállalt a Transformers: Az utolsó lovagban? 
 
A rendező személye, Michael Bay. Egy hotelben ültünk le reggelizni, és már akkor ott volt a fejében az egész film, pedig még nagyon messze voltunk a forgatástól. A csapatával komplett látványterveket dolgozott ki. Michael nagyon ért a számítógépes trükkökhöz, és képes akár napokat is elszöszölni azon, hogy a fény élethűen tükröződjön vissza a robotok acéltestéről. Aztán elküldte nekem a forgatókönyvet, és elmondta, hogy egy Sir Edmond Burton nevű fickót kéne játszanom. Visszakérdeztem, hogy „Sir Edmond?” Erre mondta, hogy igen, ő egy lord, egy igazi arisztokrata. Aztán elolvastam a forgatókönyvet, és nagyon tetszett. 
 
Hogyan készült fel a szerepére? 
 
Mint minden más szerepre: megtanultam a szövegemet. Michael Bayt azért megelőzte a híre: tudtam, hogy ő egy kemény rendező. A régi iskolát követi ő is, mint például Oliver Stone. Jó értelemben kemény. Tapasztalt, és pontosan tudja, hogy mit akar, és ezt elvárja a színészeitől is. Amikor ott állsz egy Michael Bay-mozi forgatásán, muszáj felkészültnek lenned. Engedi az improvizálást is, de ha nem szeretnél improvizálni, akkor nem improvizálsz.  
 
Milyen volt az első forgatási napja? 
 
Egy nagy vidéki házban forgattunk. Michael odajött, hogy köszöntsön. Elképesztően gyorsan beszél, tiszta Speedy Gonzalez. (nevet) Beálltam a díszletbe, és láttam, hogy az egész stáb készen áll. Michael megkérdezte, hogy hívhat-e Tonynak, én meg mondtam neki, hogy szólítson úgy, ahogy csak akar. Ebből gyorsan levette, hogy igazi csapatjátékos vagyok. Az a fajta színész, aki azt csinálja, amit a rendező mond neki. Aztán kialakul a bizalom. Eltelt pár nap, és már mondhattam neki, hogy kipróbálnék ezt meg azt. Ő pedig támogatott ebben. Igazi csapatmunka volt. Én mindig szigorúan megmaradok a szerepem adta kereteknél. Utálom azokat a színészeket, akik bele akarnak szólni a rendezésbe, vagy át akarják írni a forgatókönyvet. Ez távol áll tőlem. 
 
Rengeteg nagy filmben dolgozott már. Azokhoz hasonlítva milyennek látja az új Transformerst? 
 
Ez egy hatalmas film. Voltunk a Stonehenge-nél, forgattunk a Blenheim Palotában, még a Downing Streeten is jártunk… Autós kaszkadőrjelenetet vettünk fel nem messze a Buckingham Palotától. Ilyen helyeken nem sűrűn forgathatnak a filmes stábok. Biztos vagyok benne, hogy Az utolsó lovag az egyik legnagyobb mozi, amit valaha készítettem. 
 
Mi volt a legnagyobb kihívás a film készítése közben? 
 
Kihívás? Számomra a filmkészítés sosem kihívás. A filozófiám az, hogy sosem veszem magam túl komolyan. Egyszerűen csak élvezem, amit csinálok. 
 
Van kedvenc Transformers-filmje? 
 
Szeretem azokat a részeket, amiket Michael Shia LaBeouffal készített. Főképp az elsőt, mert akkor még nem tudtam, mit várjak ettől az egésztől. De a Mark Wahlberg-es rész is tetszett. Mindet láttam. Újranéztem az összeset forgatás előtt, hogy friss legyen az élmény. Mindegyik pompás mozi. 
 
Van kedvenc autobotja? 
 
(nevet) Nem igazán. De a gyerekek a londoni forgatás során állandóan kérdezgettek. Jöttek oda egy közös fényképért, és kérdezték, hogy ismerem-e Űrdongót. Én meg mondtam, hogy persze, ma is vele reggeliztem. (nevet) 
Tulu/UIP-Duna Film
2017.06.19
|
(11 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
18:10
Lány
belga rövidjátékfilm, 2018
18:15
Aranyhaj és a nagy gubanc
amerikai animációs film, 2010
18:15
Arany cseppek
lengyel animációs film, 2015
18:15
A szingli fejvadász
amerikai akcióvígjáték, 2012
18:30
Thor
amerikai akciófilm, 2011
Felkészültél a #pestiest-re? Mi igen! ??
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.