Szentendrei Teátrum és Nyár

Szentendre, 2017. július 7. - augusztus 20.
1969-ben Szentendre főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit. A programok vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját és koprodukcióban bemutatott előadásai adják.
A szezon legnagyobb szenzációja a Szentendrei Teátrum és a Co-Opera közös bemutatója, Rossini: A sevillai borbély című kétfelvonásos vígoperája lesz, KERO® (Kerényi Miklós Gábor) rendezésében. Ez a bemutató nemcsak azért különleges, mert a Sevillai borbély emblematikus előadása korábban hatalmas sikert hozott a teátrumnak, hanem azért is, mert a darabnak hosszú évek után ismét a város Fő tere ad majd otthont. A díszlet hangulata emlékeztet az évtizedekkel ezelőttire, a jelmezekkel viszont az előadás minden ízében a 2017-ben érvényes látványvilágot tükrözi.  
 
Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két további új bemutató is színpadra kerül az idei nyáron: Szép Ernő Vőlegény című színműve Novák Eszter rendezésében, Kovács Patríciával és Szabó Kimmel Tamással a főbb szerepekben, illetve a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készült Élet.történetek.hu… című előadássorozat első darabjának bemutatója. 
 
Az új bemutatók mellett a Városháza udvarán meghívott előadásokra is sor kerül, a Ferenczy Múzeum udvara a monodráma- és kamaraelőadások, kisebb koncertek helyszíne lesz, a Barcsay Múzeum udvara pedig a zenének ad otthont. 
 
A Dunaparti Művelődési Ház udvara a fiatalabb generációk bázisa lesz. A Szentendrei Teátrum FRISS című programsorozata, az alternatív és független színházi előadások sora egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújt a színész-hallgatóknak, pályakezdő színészeknek, másrészt az ő generációjuk nézőit is bevonzza a színház világába. Szintén ez a helyszín ad otthont a vasárnap délelőtti gyerekelőadásoknak is. 
2017.06.19
|


Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.