Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Múzeumban

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. június 24. 14:00
Újra szélesre tárják kapuikat a nagyközönség előtt hazánk múzeumai szombaton! Az idén 16-dik alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakáján országszerte több mint 320 intézmény várja éjszakába nyúlóan jobbnál jobb programokkal az érdeklődőket, akik mintegy 2000 programlehetőség közül válogathatnak.
Az évről évre rendkívüli népszerűségnek örvendő eseménysorozat idei kiemelt témája az értékőrzés, a fővárosa pedig Debrecen, amely a reformáció 500 éves évfordulójának megünneplése mellett a Múzeumok Éjszakájára is rengeteg programmal készül. 
 
Szombaton kora délutántól várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol egyetlen éjszakára mágikus kapu és új dimenziók nyílnak a vendégei előtt. „Szellemi magaslatok és mélység, fel- és alászállás, világok közötti átjáró, szent és profán” – ez vár ránk Szent Iván napján a Nemzeti Múzeumban, amely erre a különleges alkalomra lélekvezetővé lényegül át. A 14 órára kitűzött Fanfáros kapunyitást követően, 15-től 17 óráig vehetünk részt a Titkos jelentések – Unikornisok, bárányok, pelikánok című Kincskereső programban, amelyet az Ige-Idők: A reformáció 500 éve című időszaki kiállításon rendeznek meg.  
 
Szintén 15 órától kezdődik a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett Túlvilági séta, a 18 óráig tartó, izgalmakkal és kihívásokkal teli foglalkozáson antropológus, archeozoológus és régészek várják emberi és állati csontokkal és őskori lényekkel a kalandorokat a Régészeti kiállításon. 18.30-kor kezdődik Gerevich József pszichiáter Halálos szerelmek – Teremtő vágyak című előadása, majd 19 és 20 órától „tangózhatunk” a Tangofactoryval. 19.30-tól Dr. Zacher Gábor Betépett álmodozók című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, 19:30-kor és 22:30-kor Élő Múzeum-program kezdődik boszorkányokkal és prédikátorokkal, éjfélkor pedig az #Orfeusz és #Eurüdiké című kortárs táncot csodálhatjuk meg, amely a pokolból a mennybe ránt minket ezen a különleges éjszakán.  
 
Karszalag: 800-1700 Ft. 6 éves korig ingyenes!
2017.06.19
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.