Kedvenc helyek

Mutimithallgatsz – Kőhalmi Zoltán

A dal, amely elkísér
A dalszerzők értéket adnak nekünk – ezzel az alapgondolattal indított közös kampányt az Artisjus és a Dal+Szerző blog. Az akcióval a dalszerzők értékteremtő munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen fontos szerepe van egy-egy dalszövegnek az életünkben.
A filmekben Ónodi Eszter színésznő, Nyáry Krisztán író-irodalomtörténész, Berg Judit író és Kőhalmi Zoltán humorista osztja meg velünk, melyik a kedvenc dalszövege. A szerzők: Menyhárt Jenő, Beck Zoltán, Varga Livius és Szabó Benedek pedig a szövegek születéséről és az alkotás folyamatáról mesélnek.
 
Kőhalmi Zoltán 
 
Ebben a dalban az a zseniális, hogy végtelenül nyomasztó. Egy igazán szar délutánról szól, ráadásul a szerző az életének a leghosszabb évéből azt a napot emeli ki, amikor megint nem történt semmi. 
 
Nagyon szeretem benne azt a sort, hogy: „sőt, így jobban belegondolva…” Hogy valaki ennyire bizonytalan legyen, hogy még a lírai énje sem tudja, hogy mit mondott az előbb, és lehet, hogy az sem úgy volt, ahogy az előző sorban, az nekem végtelenül szimpatikus. 
 
Szabó Benedek
 
Húszas éveim eleje felé volt egy négy-öt fős társaság, akikkel folyamatosan együtt lógtunk. Minden este, amikor elindultam, úgy éreztem, hogy bármi megtörténhet. És persze nem történt soha semmi. De ez valójában nem számított. A lehetőség benne volt a levegőben.  
 
Általában leülök egy gitárral, és elkezdek halandzsázni, aztán a szövegfoszlányokat rápróbálgatni a zenére, és szép lassan vagy dallá változik, vagy nem. Ha nem, akkor a kukában végzi, ha igen, akkor egy lemezen. 
 
Szabó Benedek: Nosztalgia (Szabó Benedek és a Galaxisok)
 

 
Promóció
2017.06.20
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.